Geçtiğimiz yıl Manisa’da ilk defa düzenlenen Kültür Yolu Festivali bu senede kente renkli görüntülere sahne olacak. Bu sene 26 ilde düzenlenecek olan festival için Manisa geri sayıma başladı. 30 Mayıs-7 Haziran 2026 tarihleri arasında düzenlenecek olan festival için AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Ahmet Mücahit Arınç, Kültür ve Turizm Bakanlığı Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürü Selim Terzi ile TBMM’de bir araya geldi.

Festivalin detaylarının ele alındığı görüşmeye ilişkin değerlendirme yapan Arınç, “Kültür Yolu Festivali’nin Manisa ayağına ilişkin detayları ele aldık, planlamaların üzerinden geçerek kapsamlı bir değerlendirme yaptık. Manisa’mızın kültür ve sanat alanındaki potansiyelini daha ileriye taşıyacak adımları birlikte istişare ettik.” Dedi.

Faili meçhul dosyalar için özel birim kuruldu
Faili meçhul dosyalar için özel birim kuruldu
İçeriği Görüntüle

Geçen yıl kente ilk defa düzenlenen festival konserler, etkinliklereler dolu dolu geçti. 9 gün boyunca birçok etkinlik sanatseverlerle buluştu. Ayrıca Kültür ve Turizm Bakan Mehmet Nuri Ersoy katılı ile Manisa Müzesi açıldı. Festival kapsamında kapılarını açılan Manisa İl Halk Kütüphanesi de farklı etkinliklere ev sahipliği yaptı.

Kaynak: HABER MERKEZİ