İspanya’nın ünlü spor gazetelerinden AS gazetesinin haberine göre Arda Turan, her zaman içerisinde olmasından dolayı gurur duyacağını ifade ettiği ve futbola ilk başladığı kulübü olan Galatasaray’a geri döndü.   1xBet promosyon kodu ile Arda Turan’ın transferini takip edenler yüksek oranlarla kazandılar. Arda Turan, Galatasaray’a gelmeden önce Başakşehir’de kiralık olarak görev almıştı. Yıldız futbolcunun bu kiralamadan sonra halihazırda Barcelona ile sözleşmesi kısa bir süre önce sona ermişti.   Galatasaray’da Arda’nın transferi öncesinde kulislerde Galatasaray’ın teknik patronu Fatih Terim’in bu transfere sıcak baktığı söylentileri mevcuttu. Hatta Fatih Terim’in Arda Turan transferi için kulüp başkanı Mustafa Cengiz ile arasında soğuk rüzgarların estiği dahi görülmüştü.   Terim’in uzun süren ısrarları sonucunda Arda Turan transferi bugün itibarıyla netlik kazanmış oldu. Turan’ın ilk etapta Galatasaray ile sözleşmesi 1+1 yıllığına imzalandı. 33 yaşındaki yıldız futbolcu maç başına sarı kırmızılı ekipten 25 bin € ücret alacak. Bununla birlikte sarı kırmızılı ekibin şampiyonluğu halinde ise Arda Turan, 500 bin € miktar bir ücreti bonus olarak alacak.   İspanyol gazetesi AS’ın haberinin bir kısmına göre ise sarı kırmızılı ekibe geri dönecek Arda Turan’ın ekipte takım kaptanı olacağı bilgisine de yer verildi.   Turan, her zaman taraftarı olmaktan gurur duyduğunu ve futbola ilk başladığı kulübüne geri döneceğini eğer Galatasaray kulübü de kabul ederse Galatasaray’da oynamaya devam edeceğini belirtiyordu.  

İnişli çıkışlı bir kariyer

  Turan, ilk olarak 2000 yılında Bayrampaşa Altıntepsi Spor’da başladığı kariyerine 1 sene içinde Galatasaray alt yapısına transfer olarak devam etti. 2005 yılına kadar Galatasaray altyapısında ve U21’de forma giyen Turan, 2005 yılında as takıma yükselmeyi başardı. 2006 yılında Manisaspor’a kiralık olarak gönderilen Turan, burada 1 sezon kiralık olarak ter döktükten sonra kulübüne geri dönmüştür.   2006’dan 2011’e kadar Galatasaray’da oynamaya devam eden Turan, kariyerinin en büyük başarısına giden yolu Galatasaray’da döşedi ve 2011 yılında o dönem herkesin tahminlerinin aksine İspanya La Liga’da fırtınalar estirecek Atletico Madrid’in as kadrosunun önemli elemanlarından biri olacağı imzayı attı. Atletico Madrid’e gittiği ilk sezon UEFA Avrupa Ligi’ni kazanmayı başaran Turan’ın kariyerinin zirvesi şüphesiz Atletico Madrid yılları oldu. Buradaki performansıyla Diego Simeone’nin kulüp kadrosundaki demirbaşlarından biri olma başarısını göstermiştir.   Yine aynı sezon Atletico Madrid formasıyla UEFA Süper Kupa’yı kazanma başarısı da gösteren Turan, 2015 – 2016 sezonuyla birlikte Barcelona’ya transfer oldu. Barcelona’daki ilk sezonunda da çok kötü bir performans göstermeyen Turan, 3 sezon formasını terlettiği kulüpten sonra Başakşehir Spor Kulübü’ne kiralık olarak gönderildi.  

Magazin olaylarının içinde de yer aldı

  Arda Turan’a en büyük tepki magazin camiasının içerisinde çok fazla yer alması nedeniyle yine Galatasaray taraftarı tarafından gösteriliyordu. Nitekim yıldız futbolcunun bu olayların içerisinde adının anılmaya başlamasıyla birlikte de kariyerinde keskin bir düşüş yaşandığını görmek mümkün.   İsminin gündemin ilk sıralarını işgal ettiği günlerde Galatasaray ile adı anılan Turan’a ilk başta Galatasaray taraftarı yoğun tepki göstermiş ve takımlarında istememişlerdi.   Ayrıca bundan 5 yıl önce EURO 2016’nın kampı için milli takımda bulunan Turan ile o dönem milli takım teknik direktörü olan Terim arasında büyük bir kavga yaşanmıştı. Yaşanan bu olayın ardından Terim’in milli takım teknik direktörü olduğu dönem içerisinde Turan, bir daha milli takım yüzü görememişti.   Nitekim aradan geçen 4 yıl gibi bir zaman sonrasında Terim’in Turan’ı affettiği görülüyor.   Turan’ın eski kulübüyle olan anlaşmasını tazelemesinin daha birkaç ay daha konuşulacağını görmek zor değil.

Editör: TE Bilisim