Erdinç Keskin: "Halkın iradesinden başka güç yoktur" Erdinç Keskin: "Halkın iradesinden başka güç yoktur"

Gelecek Partisi’nin davetiyle ikinci kez gerçekleştirilen toplantıya CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, İYİ Parti İl Başkanı Hasan Eryılmaz, Gelecek Partisi İl Başkanı Nurten Onultmak, Demokrat Parti İl Başkanı İdris Mecek ve Saadet Partisi İl Başkanı Zekayi Yılmaz katıldı. Millet İttifakı’nın bileşenleri arasında yer alan DEVA Partisi’nin Manisa İl Başkanı Cansın Tunçdirek il dışında olması sebebiyle toplantıya katılamadı. 
Toplantının en önemli gündem maddesi MHP’li Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin(MASKİ) milyonlarca lirayı bulan kaçak ve kayıp su bedellerinin faturasını vatandaşa yansıtması oldu. Yaklaşık 2 saat süren toplantının andından Millet İttifakı’nın Manisa’daki bileşenleri olan il başkanları adına açıklamayı Gelecek Partisi İl Başkanı Nurten Onultmak yaptı. Yapılan açıklamada, MASKİ’nin 28 Kasım Pazartesi günü gerçekleştireceği ikinci oturum toplantısı için ortak karar alındı. 
VEFAT EDEN MHP İL BAŞKANI ÖNER’E TAZİYE MESAJI
Manisa’daki Millet İttifakı bileşenleri adına açıklamada bulunan Gelecek Partisi İl Başkanı Nurten Onultmak açıklamasına, geçtiğimiz haftasonu geçirdiği kalp krizi sebebiyle vefat eden MHP İl Başkanı Murat Öner’in için taziye dilekleriyle başladı. 
Gelecek Partisi İl Başkanı Onultmak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “MHP İl Başkanı Murat Öner’in aniden vefatı bizi derinden üzdü. Kendisine Allah’tan rahmet ve MHP camiası olmak üzerine ailesi ile sevenlerine baş sağlığı dileklerimizi iletiyoruz.”
Onultmak, açıklamasının ikinci kısmında son bir ay içerisinde Manisa’da yaşanan üç kadın cinayetine dikkat çekerek sözlerine şöyle devam etti: “Geçtiğimiz günlerde kentimizde bir kadın cinayeti daha yaşandı. Son bir ay içerisinde kentimiz de üçüncü kez kadın cinayeti yaşandı. ‘İstanbul Sözleşmesi Yaşatır’ derken biz bunu söylemeye çalışıyorduk. İstanbul Sözleşmesi’nin geri gelmesi konusunda Millet İttifakı bileşenleri olarak gereken neyse yapmaya hazırız. Artık kadın cinayetlerini son bulmasını istiyoruz.”
“476 MİLYON LİRALIK KAÇAK BEDELİNİ VATANDAŞA ÖDETİYORLAR” 
Toplantının en önemli gündem maddesi hakkında konuşan Gelecek Partisi İl Başkanı Onultmak, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 2020 yılı 30 büyükşehir belediyesindeki kaçak ile kayıp su verilerine göre MHP’li Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı MASKİ’nin su kayıp oranının yüzde 41 sevilerinde olduğunu ve bunun günümüzdeki para karşılığının 476 milyon 219 bin lira olduğunu dile getirdi. 
Manisa’da suya her ay TÜFE oranında zam yapıldığını ve yapılan zamların en büyük sebebinin kentteki kaçak ile kayıp suyun bedelinin vatandaşa yansıtmak olduğunu söyleyen Gelecek Partisi İl Başkanı Onultmak konuyla ilgili şu ifadelere yer verdi: “MHP’li Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı MASKİ, kentimizdeki kaçak ve kayıp su bedeli olan yaklaşık 476 milyon 219 bin lirayı faturala yansıtarak ve zam yaparak vatandaşa ödetmeye çalışıyor. Kaçak ve kayıp su kaybındaki bu büyük oran ne yazık ki vatandaşın pahalı su kullanmasına neden olmaktadır. Bu kabul edilebilir durum değildir. Tabii ki içme suyu şebekesinde makul bir düzeyde kayıp-kaçağın olması, bunun gelişen teknoloji ve yenileme çalışmaları ile yıllar içinde ciddi bir şekilde azalması beklenen bir şeydir. Ancak MASKİ’nin geçmiş yıllara ait faaliyet raporlarında ve kamuya açık kaynaklarda yıllık kayıp kaçak oranlarını açıklamaması, kayıp kaçak miktarının tespit edilebileceği veri toplama yapısını olmadığı veya tespit edilen oranın bilinçli olarak açıklanmadığı akla gelmektedir.”
ALTILI MASA’DAN MASKİ TOPLANTISINA KATILMA KARARI
Manisa’daki milyonlarca liralık kaçak kayıp su konusunun MASKİ’nin 28 Kasım tarihinde gerçekleştireceği olağan toplantısının ikinci oturumunda gündeme geleceğini söyleyen Gelecek Partisi İl Başkanı Onultmak, toplantıya Millet İttifakı bileşenlerinin Manisa’daki 6 siyasi il başkanında katılacağı yönünde karar aldıklarını ifade etti. 
Gelecek Partisi İl Başkanı Onultmak konuşla ilgili şu cümlelere yer verdi: “28 Kasım Pazartesi günü MASKİ’nin olağan ikinci oturumunda görüşülecek bu konunun Millet İttifakı bileşenleri olarak takipçisi olacağız. Zararların halka ödetilmesinin her zaman karşısındayız. Altılı masadaki il başkanları olarak MASKİ’nin ikinci toplantına bizzat katılarak takip edeceğiz. Böyle bir karar aldık. 8 Kasım günü gerçekleştirilen MASKİ birinci oturup toplantısında CHP’nin ve İYİ Parti’nin su fiyatlarında yüzde 50 indirimi ile ilgili verdiği maddesi de ikinci oturumda gündeme gelecek. Bu konun da yakın takipçisi olacağız.”
“ÖNCELİKLİ KONUMUZ SEÇİM GÜVENLİĞİ OLACAK”
Gelecek Partisi İl Başkanı Onultmak açıklamasının son kısmında bundan sonra gerçekleştirecekleri altı masanın gündem konularının kentin sorunları ve seçim güvenliği olacağını ifade ederek sözlerini şöyle sonlandırdı: “6 ay içerisinde beklediğimiz bir seçim var. Seçime takvimi açıklanana kadar Millet İttifakı’nın bileşenleri olarak kentimiz için neler yapabiliriz ile ilgili altılı masa toplantılarımız devam edecek. Bundan sonraki toplantılarımızda öncelikli konularımızdan bir tanesi seçim güvenliği olacak. Bu konuda altılı masa olarak birbirimizle fikir alışverişinde bulunacağız. Var olan şeyleri yokmuş gibi görerek, her şey çok iyiye gidiyormuş gibi göstermek siyaset yapılmaz. Bizim amacımız ülke sorunlarını gündeme getirerek çözüm önerilerini ortaya sunmak. Bu konuda istişarelerimiz devam edecek.”