CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Deva Partisi, Demokrat Parti tarafından liderler düzeyindeki toplantılar partilerin Gençlik teşkilatlanmalarında da kök salmaya devam ediyor. Altı muhalif partinin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine yönelttiği eleştiriler ile güçlendirilmiş parlamenter sistem çalışmalarında yeni bir aşamaya gelindi. Bu kez Altılı Masa’ nın Gençlik teşkilatlanmalarında il düzeyinde ortak toplantılarla Türkiye’ nin sorunları ve çözüm yolları tartışıldı.

İzmit’te TÜGVA ve Ensar’a aktarılan paralar kesildi! İzmit’te TÜGVA ve Ensar’a aktarılan paralar kesildi!

Altılı Masa’ nın Gençlik Teşkilatlanmalarının ilk toplantısı Manisa’ da yapıldı

Gelecek Partisi İl Gençlik Kolları Başkanı Mert Durak’ ın davetiyle Gelecek Partisi İl binasında biraraya gelen CHP’den Sevda Kahraman, İyi Parti’den İsmet Faruk Arslan, Saadet Partisi’nden Ayhan yangın, Deva Partisi’nden Taner Kök (toplantıya zoom üzerinden görüntülü katıldı), Demokrat Partisi’nden Demir Kıvanç siyasal gündemi değerlendirdiler.

Altılı Masa’ nın Manisa İl Gençlik Kolu Başkanları görüşmelerinde toplumsal uzlaşı, demokrasi kültürü, insan hakları ve hukuk devleti normlarına vurgu yaptı.

Gelecek Partisi İl Gençlik Kolları Başkanı Mert Durak, toplantıya katılan İl Gençlik Başkanlarına teşekkür ederek verimli bir çalışma gurubu oluşturduklarını söyledi. ‘’Bizler partilerimizin siyasal liderlerinin yeni Türkiye vizyonunda yer alan özgürlükçü anayasa fikrine, demokratik kültür ve insan hakları temelinde hukuk devleti ilkelerine sıkı sıkıya bağlılığınızı teyit ettik. Siyasal otokratizme karşı özgürlükçü-demokrat duruş özellikle biz gençler için önemlidir. Bizler fikirde özgürlükçü, yönetimde şeffaf bir siyaset anlayışını benimsiyoruz; düşüncelerin farklılığından korkmuyoruz. Bizler karapara aklama mekanizmalarının kökünü kurutan ve alınteri kazancının üretimde ve zenginlikte hak ettiği değeri alan bir ekonomik modelden yanayız; bizler, şeffaflık ve hesap verebilirliğin öne çıktığı bir iktidar modelini benimsiyoruz. Bizler insanımızın daha demokrat, daha çağdaş ve daha zengin bir Türkiye’ yi hak ettiğini biliyoruz; bu idealle Altılı Masa’ nın Gençlik Kolları Başkanları olarak bu kuralları içselleştirecek siyasal kültürün geleceğe damga vuracağına inanıyoruz.’