Ligde bu sezon oynadığı 8 maçta 20 puan alarak harika bir performans sergileyen Akdeniz temsilcisi Alanyaspor, bu hafta ligin flaş takımı Konyaspor’u ağırlıyor. Bildiğiniz gibi Konyaspor Beşiktaş ve Fenerbahçe’yi yenerek aslında ne kadar güçlü bir takım olduğunu gösterdi. Bu kez lider Alanyaspor’a konuk oluyorlar ve rakibini iyi analiz etmiş durumdalar. Alanyaspor ise puan kaybı yapamadan yoluna devam etmek istiyor. Eğer bu mücadelede puan kaybı yaşanırsa 2. Sıradaki Fenerbahçe’nin Beşiktaş karşısında alacağı 3 puanla lider sarı lacivertli takım olacak. Ayrıca Akcebet son derece karışık bir hal de alabilir. Fenerbahçe ile Beşiktaş berabere kalır, Alanyaspor puan kaybı yaşarsa Galatasaray’ın kazanması durumunda zirvedeki takımlar arasında ciddi puan azalması yaşanacak.

Konyaspor Çıkışını Sürdürmek İstiyor

Son 5 maçında 2 mağlubiyet 1 beraberlik ve 2 galibiyet alan Konyaspor, son 2 maçını kazandı. Alanyaspor ise son 5 maçında 1 beraber 4 galibiyet elde etti. Ligin en derli toplu top oynayan takımı olarak onlar dikkat çekiyorlar. Ayrıca Konyaspor ise ilk haftalarda kaybettiği puanları yeni yeni telafi ediyor. Şu anda 12 puan ile 8. Sıradalar. Buradan alacakları 3 puan ile puanlarını 15 yapmak istiyorlar. Ayrıca Konya’nın 1 maçı da eksik. Diğer taraftan sadece 2 beraberlik alarak puan kaybeden Alanyaspor, bu sezon hiç yenilmedi. Yani Akcebet giriş yaparak Konyaspor karşısında yenilmek istemiyorlar. 8 maçta 6 galibiyet 2 beraberlik ile emin adımlarla yoluna devam ediyorlar.

Alanyaspor Favori Çıkıyor

Maçın açık ara favorisi Alanyaspor. Mücadelede etkili ve baskın bir futbol oynamaya hazırlanıyorlar. Maç 29 Kasım Pazar akşamı oynanacak. Türkiye saatiyle 16:00’da başlayacak olan mücadelenin bir gündüz maçı olmasından dolayı ev sahibi takım biraz konsantrasyon problemi yaşayabilir. Konyaspor ise bunu bir avantaja çevirebilir çünkü Akcebet Twitter hesabından yapılan paylaşımlara bakılırsa gündüz maçlarında deplasman takımı çok daha etkili oluyor. 2 hafta önce deplasmanda kazandıkları Fenerbahçe maçının havasını yaşayan Konyaspor, bu hafta da kazanarak galibiyet serisini 3 maça çıkarmak istiyor. Tabii Alanyaspor buna izin vermeyecek gibi duruyor.

Editör: TE Bilisim