UEFA Avrupa Ligi I Grubu 4. Mücadelesinde Sivasspor deplasmanda Azerbaycan ekibi Karabağ ile karşılaştı. Mücadele Azerbaycan – Ermenistan arasındaki gerginlikten dolayı İstanbul’da Başakşehir Fatih Terim Stadyumu’nda oynandı. Mücadelede 2 kez yenik duruma düşen temsilcimiz Sivasspor, müsabakadan 3-2’lik sonuçla galip ayrılmayı başardı. Böylece gruptaki puanını 6 yaptı ve İsrail temsilcisi Maccabi Tel Aviv’in arkasına yerleşti. İsrail ekibi ile arasında 1 puanlık fark var. Dün akşam aynı saatte başlayan Maccabi Tel Aviv – Villareal maçı 1-1’lik skorla tamamlandı. Böylece rakibimiz ile aramızdaki puan farkı 1’e inmiş oldu. Şimdi ise hedef rakibimizi deplasmanda yenmek ve puan farkını 2’ye çıkarmak.

Rıza Çalımbay Memnun!

Kadrosunu sonuna kadar kullanarak maçta 4 değişiklik yapan Sivasspor, oldukça fazla eksikle Karabağ maçına çıktı. Öyle ki yedek kaleciyle birlikte kulübede toplam 5 oyuncu bulunuyordu ve başka hamlesi yoktu. Olur da ekstra bir durum olursa diye kalecisine bile futbolcu forması hazırlayan Sivas ekibi, böylesine dar bir kadro ile galibiyet almasını bildi. Maç sonunda bazı değerlendirmelerde bulunan teknik direktör Rıza Çalımbay, oynanan oyundan ve alınan skordan memnun. Ayrıca maçtan önce kimseye söylemedik ama ortaklığıyla kalecilerimize bile forma hazırladık. Olur da önemli bir durum olursa kalecimizi de oyuncu olarak sahaya sürecektik. Böylesine dar bir kadro ile alınan skor gerçekten çok önemliydi dedi.

Ülke Puanı Adına Kazanmalıydık

Son yıllarda Türk takımlarının Avrupa kupalarında aldığı üst üste kötü sonuçlardan dolayı ülke puanı ciddi zarar görmüş ve Türkiye bu alanda ciddi bir gerileme yaşamıştı. Bu yüzden Sivasspor’un kazanması önemliydi. Maçtan sonra Rıza Çalımbay, ülke puanı adına kazanmak zorundaydık ve kazandık. Bu noktada kazanan ve iddiasını sürdüren tek takımız diyen Çalımbay, ayrıca İsrail ekibini de yenerek gruptan en azından 2. Olarak çıkmak istediklerini dile getirdi. Mücadele bakımından sadece ile bulunan oyuncularından memnun olduğunu da söyleyen teknik direktör, gelecekler maçlara konsantre olup ülke puanını daha da yukarıya çekmek için çalışacaklarını vurguladı. Bu mücadelede tüm ülkenin tek yürek olmasının da çok önemli olduğunu vurguladı.

Editör: TE Bilisim