MANİSA Milli Eğitim Müdürlüğü'nü ziyaret eden AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Selendi, Demirci, Gördes gibi ilçelere atanan öğretmenlerin çeşitli torpillerle merkeze gelmesine karşı çıktı. Milli Eğitim yöneticilerini uyaran Özdağ, "Bu atamaları onaylamayacaksınız. Torpilini bulan merkeze gelmeye çalışıyor. Bakan da arasa bu torpili yapmayın. Ben arkanızdayım" dedi. 

Manisa'da 2014 - 2015 eğitim öğretim yılı hazırlıkları başladı. İl genelinde 250 bin öğrenci okulların açılmasını beklerken, 19 bin yeni öğrenci eğitim hayatına adım atacak. Yeni öğretim yılı hazırlıkları hakkında bilgi almak için Manisa Milli Eğitim Müdürlüğü'nü ziyaret eden AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Milli Eğitim Müdür Vekili Fevzi Yüksel ve şube müdürleri ile biraraya geldi. Müdür Vekili Fevzi Yüksel, kentte 16 bin öğretmenin görev yaptığını belirterek, son atamalarda 300 öğretmenin daha göreve başlayacağını bildirdi. 

AK Partili Selçuk Özdağ, Manisa'nın Selendi, Gördes, Demirci gibi ilçelerinde öğretmen sorunu yaşandığını belirterek, "Selendi'ye gittiğimde oraya 13 öğretmenin tayin edildiğini ancak 12 tanesinin çeşitli yollarla tayin olduğunu öğrendim. 1 kişi torpil bulamamış. Hepsinin arkasında bir referans, torpil olduğunu söylediler. Atamaların hepsini iptal ettirdim. Selendi'ye öğretmen gidecek" dedi. Milli eğitim yetkililerinden bu tayinlere onay vermemelerini isteyen Özdağ, "Yapmayın, önce oralarda öğretmenliklerini yapsınlar. Ben sonuna kadar arkanızdayım. Köyler öğretmensiz kalmasın. Bu konuda direnin. Benim bakanım da arasa, milletvekilim de arasa bana söyleyin. Hadi bu torpil için beni aşabiliyorsa aşsın" diye konuştu. 

Konuşmaların ardından ziyaret basına kapalı olarak devam etti.  
Editör: TE Bilisim