Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) kurucusu ve TBMM 22. Dönem Başkanı Bülent Arınç, Manisa AK Parti İl Başkanlığı binasında gündeme dair basın açıklamasında bulundu.

Yapay zeka ile 500 yıl önceki Manisa Yapay zeka ile 500 yıl önceki Manisa

SİYASETTEKİ ŞİDDET DİLİ TOPLUMU KÖTÜ ETKİLİYOR
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Erzurum’da taşlanma olayı ile ilgili olarak, siyaset dilinin şiddet dili olamayacağını ifade eden Arınç “Son zamanlarda şiddet dili konuşulmaya başlandı. Şiddet dilinin siyasetçilere hâkim olması toplumu her bakımdan kötü etkiliyor. İnsanlar arasında da şiddet olayları görülebiliyor. Diğer soruna gelirsek, biz oy kaybetmiyoruz. İnsanların akıllarında bazı düşünceler var. Bir tanesi şudur; Hayat pahalılığı, ekonomik sıkıntılar var. Onların da esnaf, emekliler ve asgari ücretliler için alınan tedbirler gerektiği zaman gerektiği şekilde yapılıyor. Şimdi mitinglerdeki sayı kalabalığı manipüle edici bilgilerdir. Biz AK Parti’nin 1. Parti olduğunu ve inşallah aldığımız sonuçların bunu göstereceğini düşünüyoruz. Hiç kimse kendini darı ambarında görmesin. AK Parti’nin oyu kimseye gitmez kolay kolay” diye konuştu.

“DİYARBAKIRDA 1 SAATTE 400 BİN KİŞİ TOPLARSINIZ”
Geçmişte HDP’ye oy verenlerin ATP'ye döneceğini kaydeden Arınç, HDP'nun bu seçimlere HDP olarak değil Yeşil Sol Partisi bünyesinde katıldığını kaydederek şunları söyledi “HDP’nin eski tabanının Yeşil Sol’da temsilinin çok az olacağını düşünüyorum. Çünkü HDP’nin muhafazakar Kürt seçmeni Yeşil’le beraber olur da Sol’la beraber olmaz. Ben Kürt kardeşlerimi seviyorum ve çok saygı duyuyorum. Onlar Müslümanlıkla bütünleşmiş insanlardır. Ama PKK terörü girdikten sonra, ırkçılık belası girdikten sonra biraz bundan uzaklaşmışlardır. Diyarbakır’da Hazreti Peygambere sevgi ve muhabbet diye bir miting yapacağım deseniz bir saatte 400 bin kişiyi toplarsınız. İnsanlar gider meydana sevgilerini gösterirler. AK Parti kurulduktan sonra en büyük desteği Diyarbakır ve çevresinden almıştır. Burası HDP’nin şunun bunun kalesi değil. Allah aşkına Manisa’daki adaylarından bir tanesini tanıyan var mı? Her yerde böyle. Bakıyorum listelere Manisa’dan bir isim arıyorum, bunlar hala atamayla milletvekili olacaklarını düşünüyorlar. Geçmişte bu partiye oy verenlerin bir kısmının AK Parti’ye döneceğine gönülden inanıyorum. AK Parti onların gerçekten temsil edildiği bir yerdir. Evet ittifak içerisinde ortağımızın onlarla ilgili düşünceleri farklıdır diyerek bize oy vermekten kimse kaçınamaz. Bizim ortağımız da Türkiye’nin milliyetçi bir partisidir, geçmişi vardır. Onun söyledikleri onları bağlar, bizim yaptıklarımız bizi bağlar. Bizim ortağımız yüzünden bize oy vermiyorsunuz da eskiden bileşenlerinizin içinde Ertuğrul Kürkçü varken, LGBT desteği varken onlara nasıl oy verdiniz? Bize eli oy vermeye gitmeyecek diyenler onlara nasıl koşa koşa oy verdiniz deriz biz. Bizim ağzımız susmaz. O yüzden biz bu kardeşlerimizin vicdanlarına hitap ediyoruz. Biz muhafazakar Kürt kardeşlerimizin çoğunun oyunu alacağız.”

“HDP İLE YEŞİL SOL BERABERLİĞİNİ DÜŞÜNENLER BİZİM HÜDA-PAR'A SÖYLEYECEK SÖZÜ YOK”
9-10 yıllık bir parti olan HÜDA-PAR’ın bugüne kadar konuşulmamasına rağmen Cumhur İttifakını dahil olduktan sonra “vay Hizbullahçılar vay katiller’ diyenlerin olduğunu bunun yanlış olduğunu kaydeden Arınç, “HDP ile Yeşil Sol ile beraberliği düşünenlerin bizim HÜDA-PAR’a söyleyecek hiçbir sözü yok. Bu parti kurulalı 9-10 sene oldu. 9-10 senelik bir parti bu güne kadar hakkında hiçbir şey konuşulmazken ne zaman Cumhur İttifakı’na dahil olunca ‘vay Hizbullahçılar vay katiller’ diyen insanlar doğru şeyler yapmıyorlar. Yalan konuşuyorlar, iftara atıyorlar. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına sordum, bu parti 10 senedir faal bir parti, çok da seçimlere girdi. Haklarında tüzüğü ve programı itibariyle anayasaya bir aykırılık tespit ettiniz mi, düzeltilmesini istediğiniz bir konu oldu mu? Yargıtay Başsavcılığı dedi ki ‘hiçbir şekilde tüzük ve programlarında bir yanlışlık bulmadık ve kendilerine bir ihtarda bulunmadık’. Başsavcının görmediği bir şeyi sen nasıl görüyorsun. Türkiye’de ifade özgürlüğü diye bir şey yok mu? ‘Cumhuriyet ilkesi dışında Türkiye’nin değiştirilmesi teklif dahi edilemeyen konuları üzerinde görüşmeler yapılabilir’ demişler, ifade özgürlüğü mutlaktır. Yapılsın demiyor. Bunlar aklı başında insanlardır. Hüda-Par, Hür Dava Partisi’dir ve Hizbullah’ın siyasi kolu falan da değildir bildiğim kadarıyla. Yanlışım varsa Yargıtay’ımızın Sayın Başsavcısı bu konuşanlara küçücük bir cevap verin deme hakkım olabilir” dedi.

Editör: Vehbi Gönül