Canuyar, Manisa Mesir Festivali’deki Fuar alanını eleştirdi Canuyar, Manisa Mesir Festivali’deki Fuar alanını eleştirdi

31 Mart’ta yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimleri öncesi siyasi partiler arasında kıyasıya yarış devam ediyor. Bu kapsamda belediye başkan adayları vaadlerini bir bir sıralıyor.  Vaatleri en çok takdir gören belediye başkan adayları Cumhur İttifakı’nın İzmir ve Ankara adayları oldu. İzmir’de Hamza Dağ Ankara’da ise Turgut Altınok’un su indirimleri tam not aldı. 

AK Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nde (İESOB) düzenlenen Esnaf Buluşması programında esnaf odalarının başkanlarıyla bir araya geldi. Burada açıklamalarda bulunan Hamza Dağ, 1 Nisan itibariyle su ücret tarifesinde yüzde 50 indirim yapacaklarını söyledi. 

Hamza Dağ’ın ardından suda bir indirim haberi de AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok’tan geldi. Altınok, yaptığı açıklamada, başkentte su faturalarının elektrik faturalarından daha fazla geldiğini ifade ederek, seçildiği takdirde su fiyatlarında yüzde 50 indirim yapacağının sözünü verdi. 

Ankara ve İzmir’de Cumhur İttifakı’nın belediye başkan adayları suda indirim vaadinde bulunurken gözler Manisa Büyükşehir Belediyesine çevrildi. 

Seçim öncesi vatandaştan oy alma telaşına kapılan Cengiz Ergün’ün 2019’da gerçekleştirilen meclis toplantısındaki konuşması yeniden gündeme geldi. 

2019 yılındaki meclis toplantısında AK Parti ve MHP’nin oylarıyla yapılan su zammına ilişkin Cengiz Ergün, “Almadan vermek Allah’a mahsustur” ifadelerine yer vermişti. 

Öte yandan, Cumhur İttifakı’nın Ankara ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayları suda yüzde 50 indirim vaadinde bulunurken İttifakın MHP’li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’den herhangi bir indirim açıklamasının gelmemesi dikkatlerden kaçmadı.

Kaynak: manisameydangazetesi.com.tr