AK Parti'nin Manisa milletvekili adayları açıklamasıyla birlikte teşkilat içinde ve tabanda aday isimler tartışılmaya başlandı.

- Baybatur grubu rahatsız

Özellikle 1'inci sıraya Bahadır Yenişehirlioğlu'nun getirip Murat Baybatur'un ikinci plana düşürülmesi Baybatur döneminden bu yana teşkilat içinde bulunan Baybatur grubunu rahatsız etti.

Arınç, “Manisa’da yanlış strateji uygulandı” Arınç, “Manisa’da yanlış strateji uygulandı”

- Arınç'a tepki büyük

AK Parti 4'üncü sıradan gösterdiği Mücahit Arınç'a da tepkiler sürüyor. Babadan oğula geçen adaylık için AK Partililer "Bülent Arınç zaten devamlı bize zor durumda bırakacak sözler sarf ediyor şimdi bir de Manisa'ya Mücahit Arınç gönderiliyor biz bunu vatandaşa nasıl anlatacağız" yorumlarında bulunurken. Bülent Arınç'a karşı olan iç muhalefet Cumhurbaşkanlığı'nda Erdoğan'a tam destek verirken kesinlikle Arınç'a oy vermeyeceklerini dile getiriyorlar

- Teşkilatta önemli isimler liste dışında

AK Parti Manisa teşkilatına katkıda bulunan önemli isimlerden Bilal Demir ve Şule Uygur listeye alınmazken seçim süresince teşkilatlanmada sorun yaşanacağı gün yüzüne çıktı. Bilal Demir ve Şule Uygur aday adaylığı için Belediye Başkan Yardımcılık görevlerinden istifa etmişlerdi.

-  Sema Kaplan Kıvırcık da liste dışında kaldı

Mevcut milletvekillerinden başarılı bir isim olan Sema Kaplan Kıvırcık'ın da liste dışında kalması seçmende soğuk duş etkisi yaratırken. Uğur Aydemir ve İsmail Bilen de listede yer almadı.

- Baybatur açıklama yapmak zorunda kaldı

AK Parti'nin ağabeyi konumundayken 2'nci sırada kendine yer bulabilen Murat Baybatur listelerin açıklanmasından sonra ortaya çıkan rahatsızlığı bir nebze olsun dindirebilmek için açıklama yapmak zorunda kaldı. Baybatur birlik beraberlik mesajı verirken Tarih yazacağız ifadesini kullandı.

- Seçmen arayışa girdi

AK Parti seçmeni açıklanan listeden memnun olmazken başka siyasi partilere kayma olabileceği üzerinde konuşuluyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a oy vermeyi düşünen  AK Parti seçmeni milletvekili seçiminde başka partilere kayacağı konuşuluyor.

Editör: Vehbi Gönül