6 Şubat 2023 saat 4.17 de 7.7 şiddetinde merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 11 ilin etkilendiği asrın felaketinin üzerinden 1 yıl geçti ama acı hala taze. 6 Şubat depreminde görevli olarak yardıma giden Ast. Çavuş Oğuz Kışlak 3 ay kaldığı deprem bölgesindeki yaşadığı acıyı ve gördüklerini unutamıyor. Kışlak anlatırken sözlerin düğümlendiği anlar yaşanıyor.

Adsız6

Ast. Çavuş Oğuz Kışlak; “Görev başındayken deprem haberini aldık. İlk haberi aldığımızda hissettiğimiz tek şey ‘çaresizlik’ oldu. Ne olacağını neyle karşılaşacağımızı bilmeden hiçbir şey düşünmeden gittik. Gözümüz kapalı” dedi.

TSK görevli asker olan Oğuz Kışlak ulaşımda ve bilgi akışında herhangi bir sorun yaşamadığını belirtirken görev yerinin Kahramanmaraş olduğunu söylüyor.

Tüm Manisa bir meşalenin altında toplandı Tüm Manisa bir meşalenin altında toplandı

Hislerimi Kaybettim

Maraş’a vardığı ilk anda gördüğü manzara karşısında ‘hislerimi kaybettim’ diyen Oğuz orada yaşadıklarını şu şekilde anlatıyor: “Vardığımızda savaş alanından bir farkı yoktu. O an yaşadıklarımı hiçbir zaman görüntü karşısında şok geçirip halüsinasyon gördüğümü düşündüm, gerçek olduğunu inanamadım. Hislerimizi tamamen kaybettik hissizleştik.”

Orada Yaşanan Acı Tarifsiz

“Orada yaşadığımız birçok acıyı iliklerimize kadar hissettik. Enkazda çıkan cenazeler mi? Dersin 50-60 yaşındaki teyze ve amcaların feryatları ve birçok şey var bu gibi tarifsiz olay… Birçok zor anı vardı, ama çocukların bana sarılması orada yaşadığım şeyi bir anlığına unutturabiliyordu.”

Göreviniz ve vicdanınız arasında kaldığınız oldu mu? diye soru sorduğumuzda

Adsız3

Kışlak: “Orada toplam 105 gün kaldım, yaşadıklarım ve gördüklerim karşısında istemsiz bir şekilde duydu kaybı yaşıyorsun ve acıyı ne kadar derinden hissetsem de yardım etmek için oradasın ve hislerine yenilmemelisin. Bu duyguyla bir süre sonra hissizleşebiliyor insan.”

 Tarih yine aynı, fotoğraflara bakarken o anda çıkamadığını, yaşadığım zorlukları, çaresizliği yaşadığını anlatırken yüzünde oluşan acı tebessümü ise oradaki çocuklarla geçirdiği zamanı ve ona sarılmasını çok farklı olduğunu anlattı.

Adsız8

Kaynak: NUR KANTAR