Yunusemre Belediyesi’nin, ünlü Türk Düşünürü Yunus Emre’nin öğretilerini gelecek nesillere aktarmak amacıyla başlattığı ve bu yıl 8.sini düzenleyeceği Uluslararası Yunus Emre Günleri başlıyor. 1 - 5 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek etkinliklerin bu yıl ki teması ise “Yaratılanı hoş gör, Yaradan’dan ötürü…”

Ünlü Türk Düşünürü Yunus Emre’nin öğretilerini gelecek nesillere aktarmak amacıyla yola çıkan ve bu doğrultuda Uluslararası organizasyonu hayat geçiren Yunusemre Belediyesi bu yıl da dopdolu bir program hazırladı. 1-5 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek 8. Uluslararası Yunus Emre Günleri’nin bu yıl ki teması “Yaratılanı hoş gör, Yaradan’dan ötürü…” olacak. Yaklaşık 1 hafta sürecek etkinlikler 1 Kasım Salı günü Millet Çarşısı Fuaye Alanı’nda Geleneksel Türk İslam El Sanatları Sergisi açılışı ile başlayacak. Aynı günün akşamı Millet Çarşısı Etkinlik Salonu’nda Şair ve Televizyon Programcısı Serdar Tuncer Manisalılarla buluşacak. Program kapsamında Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Manisa Şubesi’nin anma gecesi yer alırken; Başarılı radyo programcısı Talha Bora Öge, Televizyon Programcısı ve Şair Serdar Tuncer, Eğitimci Sıtkı Aslanhan, Yunusemre Kent Tiyatrosu’nun “Nefes mi İstersin, Yoksa Buğday mı?” oyunu izleyicilerle bir araya gelecek.

BAŞKAN ÇERÇİ ETKİNLİKLERE DAVET ETTİ

Bu yıl da güzel bir program hazırladıklarını kaydeden Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi etkinliklere Manisalılar’ı davet etti. Başkan Çerçi etkinlileri Yunus Emre Millet Çarşısı Etkinlik Salonu’nda gerçekleştireceklerini belirterek, “Yunus Emre’yi anmak, anlamak ve felsefesini, öğretilerini dünyaya duyurmak, sevdirmek ve tanıtmak amacıyla Yunus Emre’nin ismini taşıyan bir belediye olarak güzel bir organizasyon yapıyoruz. Bu yıl organizasyonumuzun 8.sini yapacağız. Belediye olarak, onun mesajlarının günümüze taşınması ve anlaşılması noktasında üzerimize düşeni yapacağız. Vatandaşlarımızı gerçekleştireceğimiz bu güzel etkinliklere davet ediyoruz” dedi.

İŞTE ETKİNLİK PROGRAMI

1 KASIM SALI

14.00 Geleneksel Türk İslam El Sanatları Sergisi

Yer: Millet Çarşısı Fuaye Alanı

20.00 Serdar Tuncer ile Söyleşi, Şiir ve Türkü Programı

Yer: Millet Çarşısı Etkinlik Salonu

2 KASIM ÇARŞAMBA

 

20.00 Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Manisa Şubesi’nin etkinliği

Yer: Millet Çarşısı Etkinlik Salonu

3 KASIM PERŞEMBE

Balaban’a Yunusemre’de ilgi büyük Balaban’a Yunusemre’de ilgi büyük

 

20.00 Sıtkı Aslanhan ile Söyleşi  

Yer: Millet Çarşısı Etkinlik Salonu

4 KASIM CUMA

20.00 Kent Tiyatrosu “Nefes mi İstersin, Yoksa Buğday mı?”

Yer: Millet Çarşısı Etkinlik Salonu

 

5 KASIM CUMARTESİ

 

20.00 Talha Bora Öge ile Söyleşi, Şiir ve Türkü Programı

Yer: Millet Çarşısı Etkinlik Salonu