Cumhuriyet Bayramı öncesindeki 28 Ekim Salı günü, her yıl olduğu gibi yarım gün resmi tatil olarak uygulanacak. Sabah saatlerinde resmi işlemler ve eğitim faaliyetleri devam ederken, öğle 13.00 itibarıyla kamu kurumlarında mesai sona erecek.

Bu kapsamda devlet daireleri, okullar, üniversiteler, bankalar, noterler ve PTT şubeleri öğleden sonra hizmet vermeyecek. Sabah saatlerinde ise bu kurumlarda normal mesai düzeni sürecek.

29 Ekim’de tüm resmi kurumlar kapalı
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla tüm kamu kurumları, okullar ve üniversiteler tam gün tatil olacak. Devlet daireleri, belediyeler, adliyeler, nüfus müdürlükleri, vergi daireleri, tapu müdürlükleri, SGK ve KYK gibi kamu birimleri bu tarihte kapalı olacak. Ayrıca bankalar, noterler, PTT ve çoğu kargo şirketi 29 Ekim’de hizmet vermeyecek. Resmî işlemler, 30 Ekim Çarşamba gününden itibaren yeniden yapılabilecek.





