3 bin TL'ye çıkarılan bayram ikramiyelerinde de artış ihtimalinin masada olduğu belirtildi. Gazeteci Cem Küçük'ün programında kullanılan ifadeler dikkat çekerken "Emekli maaşına ek zam mı geliyor? Bayram İkramiyeleri artacak mı?" sorularına yanıt verildi. Canlı yayında emekli zammı için tarih de verildi.


Emekli maaşlarına ek zam için seçimin ertesi sabahı işaret edildi. 2024 emekli maaşları ve bayram ikramiyelerinin açıklanmasıyla birlikte, maaşların düşük kaldığına dair tartışmalar seçim öncesi en önemli gündem maddelerinden biri haline geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, beklentilerin ardından emekli maaşlarına art arta ek zamlar yaparken, artan kira ve market fiyatları sonrası "Emekliye ek zam mı geliyor? Bayram İkramiyeleri artacak mı?" soruları yine gündeme geldi. 31 Mart seçimlerine emeklilerden gelebilecek bir tepkiyle girmek istemediği belirtilen hükümetin, emeklilere ek zam ve bayram ikramiyelerine artış için kolları sıvadığı iddia edildi. Yeni zam için ise seçimin hemen ertesi sabahı işaret edildi. İşte detaylar...


Emekliye ek zam iddiası gündemde  

2024 emekli maaşlarına yapılan zamlar seçim öncesi gündemdeki yerini koruyor. Emeklilere verilen bayram ikramiyelerinin 3 bin TL'ye çıkartıldığının açıklanmasının ardından maaşlara ve ikramiyelere zam konusundaki tartışmalar yeniden alevlendi. Yapılan maaş zammının ve açıklanan bayram ikramiyesinin düşük olduğunu savunanlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "2024 yılını emekli yılı ilan ediyoruz" açıklamasıyla beklentilerini artırdı.

Manisa’da tarihi gösteri Manisa’da tarihi gösteri

Cem Küçük'ün TGRT Haber canlı yayın ekranlarında yer alan programında emekliler için ek zammın masada olduğu iddia edildi. Canlı yayına bağlanan TGRT Haber Ekonomi editörü Yaprak Hırka Yıldız, ek zam ihtimalinin kulislerde konuşulduğunu söyledi.

Emekliye ek zam için tarih bile verdi :1 Nisan 

Emeklilerin maaş zammı beklentisine karşılık vermek için hükümetin kolları sıvadığını söyleyen Yıldız, "Ek zam gelme ihtimalinin olduğunu söyleyenler var. Burada 1 Nisan tarihi işaret ediliyor, ekonomistler tarafından. Yani 1 Nisan'da emekli maaşları yeniden yükseltilebilir" diyerek tarih de verdi.

Emeklilerin Bayram ikramiyesi için artış da masada 

Ramazan Bayaramı ile ilgili ikramiyelerin 8-9 Nisan tarihleri arasında hesaplara yatacağını hatırlatan Yıldız, "Dolayısıyla bayram ikramiylerine de öncesinde bir miktar atış gelebilir. Beklentiler de o yönde." diye konuştu.

Bayram ikramiyelerinden kimler faydalanacak? 

EYT'lilerin de bayram ikramiyesinden faydalanabileceğini söyleyen Yıldız, geçtiğimiz yıl başvurulrını tamamlayanların ramazan ve kurban bayramında da ikramilerini aldığını hatırlattı.

Yıldız, "31 Mart 2024 tarihinbe kadar başvurularını yapan EYT'liler Ramazan Bayramı ikramiyelerini alabilecek. Eğer 31 Mart'tan sonra olursa başvuru, artık kurban bayramı ikramiyesini alacaklar" dedi.

Yıldız, kurban bayramı ikramiyelerinin de 15 Haziran'a kadar yatırılmış olacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: MYNET