Yunusemre Belediyesi Kent Konseyi’nin Mevlevihane’de organize ettiği programda Hz. Mevlana`nın 741. Vuslat Yıldönümü anısına konuşmalar yapıldı, semazenler muhteşem bir gösteri sundu.    

Hz. Mevlana`nın 741. Vuslat Yıldönümü nedeniyle ülkemizin dört bir yanında anma etkinlikleri düzenleniyor. Yunusemre Kent Konseyi, Manisa’nın tarihi mekanlarından Mevlevihane’de farklı bir programa imza attı. Davetlilere gül şerbeti, hurma ve su ikram edildi. CBÜ’nün de yer tahsis ederek katkı sunduğu programa Yunusemre Belediye Başkanı Dr.Mehmet Çerçi ve eşi Melek Çerçi, Belediye başkan yardımcıları Ramis Şiyak, Kılıç Kaya, Yunusemre Kent Konseyi Başkanı Halil Arslan, Kent Konseyi üyeleri ve vatandaşlar katıldı.     

Programın ilk konuşmasını Yunusemre Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Betül Canfeda yaptı.  Her yıl yüzlerce binlerce Müslümanın yine başka Müslümanlar tarafından katledildiğine dikkat çeken Canfeda, “Üstelik bu din adına yapılıyor. Her tarafınız şiddet sarmış. Eğer Mevlana’nın hoşgörüsünü bu coğrafyaya yayabilseydik bugün bu acılar yaşanmazdı” dedi.

ÇERÇİ: “MEVLANA’YI ÇOCUKLARIMIZA ANLATMALIYIZ”

Belediye Başkanı Dr.Mehmet Çerçi ise yapılan etkinliklerin Mevlana’yı daha iyi anlamak için bir fırsat olduğunu belirterek, “Bu kadim medeniyetin çok önemli kilometre taşları, çok önemli bilim insanlarımız, değerlerimiz var.  Kendimizi muhasebe etmeli, düşünmeliyiz. Kendimizi sorgulamalıyız; Geçmişte neydik, şimdi neyiz? Kendimizi her anlamda muhasebeye çekmeliyiz. Sanki biraz fazla dünyevileştik. Bu yüzden Hz.Mevlana’yı çok iyi anlamalıyız. Ve çocuklarımıza anlatmalıyız” dedi.      

Konuşmaların ardından muhteşem Kuran-ı Kerim tilaveti tarihi mekanın duvarlarında yankılandı. İlahilerin okunduğu gecede Manisa Semazenler Derneği’nin sunduğu gösteri ilgiyle izlendi. Özellikle minik semazenler büyük beğeni topladı.

Program Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof.Dr.Mustafa Yıldırım’ın konuşmasıyla son buldu. 

Editör: TE Bilisim