Yunusemre Belediyesi, e-belediyecilik uygulaması başlattı. Vatandaşlar artık bilgisayar başında emlak ve çöp vergisi borcunu ödeyebilecek.   

Uygulama kapsamında www.yunusemre.bel.tr adresinden belediyenin web sitesine giren vatandaşlar, istediği bilgiye ulaşabilme imkanı bulabilecek.   

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, e-belediyeciliğin ihtiyaçların yüksek teknoloji kullanılarak karşılanması bakımından önemli olduğuna dikkat çekerek, “E-belediyecilik, belediyelerin vatandaşa daha kaliteli, hızlı ve sürekli hizmet sunması, bilgilendirmesi ve vatandaşın belediyelerdeki karar süreçlerine katılımını sağlayan çağdaş uygulamalar bütünüdür. Daha öz bir ifade ile yaşam kalitesini yükseltmeye yönelik somut bir uygulamadır, yeni bir demokrasi anlayışıdır.” dedi.

“E- BELEDİYECİLİK İLE ÖDEME YAPILABİLMEKTEDİR”

E- Belediyeciliğin sadece tuşlara yönelik, mekanik bir sistem olmadığını belirten Çerçi, “Şeffaf, denetleyici aynı zamanda bürokrasi basamaklarını azaltan bir yapıdır. Mekana hapsedilmiş hizmet anlayışı, e-belediyecilik ile mekan dışına çıkarılarak, 7 gün 24 saat istenilen bilgiye en kısa ve hızlı şekilde ulaşılması amaçlanmaktadır. E-belediyecilik ile herkes bilgisayarının başından emlak ve çöp vergisi borcunu öğrenebilmekte, internet üzerinden ödeme yapabilmekte, ihaleler hakkında bilgi edinebilmekte, yerel yönetimlerin işleyişini daha yakından ve hızlı takip edebilmektedir. Belediyemizin bu uygulaması vatandaşlarımıza kolaylık sağlamaktadır ” diye konuştu.

670E Belediye 3 670E Belediye 4 670E Belediye 6 670E belediyecilik 7 (1)

Editör: TE Bilisim