MANİSA Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün ilçelere müjdeler vermesinin ardından çalışmalarını hızlandıran Manisa Büyükşehir Belediyesi, proje çalışmalarına hızla başladı. Kula’da tarihi evlerin restorasyonuna başlanması, Salihli’de de yarım asırlık dur-geç köprüleri sorununun çözülmesinin ardından, Selendi’nin de Kent Meydanı projesi ihale aşamasına geldi.

Manisa’nın Büyükşehir olmasıyla birlikte ilçelerdeki yapılanmasını büyük ölçüde tamamlayan Manisa Büyükşehir Belediyesi, ilçelere kazandırılacak olan yatırımlara da hız verdi. Büyükşehir Belediyesi tarafından Selendi’ye kazandırılacak olan Kent Meydanı hakkında bilgiler veren Kent Estetiği Dairesi Başkanı Serpil Çakır, meydanın ilçeye yepyeni bir görünüm kazandıracağını dile getirdi. Çakır, 11 bin metrekare alan üzerinde yapılacak meydanın 3 bin 628 metrekaresinin yeşil alan olacağını söyleyerek, “Meydanda gösteri merkezleri, tören alanı, sergi alanları, dinlenme alanları, oturma alanları, yeşil alanlar ve dekoratif oturma birimleri olacak. Ayrıca meydanın zemini de doğal taşlardan oluşturulacak” dedi.

Selendililerin hizmetine kazandırılacak

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün hizmetin doğudan başlayacağı sözünü hatırlatan Serpil Çakır, “Bu doğrultuda Kent Estetiği Daire Başkanlığı olarak Selendi’ye Kent Meydanı kazandırmak için harekete geçtik. Şu anda proje aşamasında ve önümüzdeki ay ihaleye çıkması planlanıyor. İhalenin tamamlanmasının ardından en kısa sürede çalışmalara başlayarak Selendi Kent Meydanı’nı Selendili vatandaşlarımızın hizmetine kazandıracağız” diye konuştu.

Bu daha başlangıç

Manisa’nın 17 ilçesiyle büyükşehir olduğunu ve her ilçeye eşit hizmet götüreceklerini de sözlerine ekleyen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de, “Tüm ilçelerimiz büyükşehirin hizmetlerinden en güzel şekilde faydalanacak. Kula ve Salihli’yle startını verdiğimiz bu güzel çalışmalar, Selendi ile devam ediyor. Saruhanlı, Gölmarmara, Gördes, Akhisar, Demirci, Ahmetli, Soma, Köprübaşı, Turgutlu, Alaşehir, Sarıgöl ve Kırkağaç ilçelerimizin de proje çalışmaları son aşamalarında. Manisa, 17 ilçesiyle büyüyecek ve değişecek. Bunlar daha başlangıç” dedi.

Editör: TE Bilisim