Giyilebilir cihazlar gizlilik riski taşıyor mu? Giyilebilir cihazlar gizlilik riski taşıyor mu?
Merdiven otomatiği, genel olarak belli bir süre yanarak takılı olduğu bölgeyi aydınlatma olanağı sağlamaktadır. Bu cihazın takılı olduğu bölgede yapılan ayarlamalar ile 10 dakikaya kadar ışıkların açık kalmasını sağlamak mümkündür.

Merdiven Otomatiği Nedir ve Özellikleri Nelerdir?

Özellikle yeni yapılan binalarda rastlamak ile birlikte birçok binada karşılaştığımız merdiven otomatiği, bize bir veya birden  fazla nokta üzerinden bir veya birden fazla lambayı aç kapa yapma olanağı sağlar. Merdiven otomatiği kontağı zaman ayarlıdır. Bu da darbe akım yani telerüptör tesisatından farkıdır. Günümüzde hemen her binada rastlasak da genel olarak çok katlı binalarda merdiven aydınlatmalarında merdiven otomatiği kullanılır.Bu cihazın takılı olduğu bölgede yapılan ayarlamalar ile 10 dakikaya kadar ışıkların açık kalmasını sağlamak mümkündür. Ayrıca fazla tercih edilmese de piyasada 1 saniye ile 60 saat arasında yanan otomatikler mevcuttur.

Merdiven Otomatiği Nedir?

Merdivenlerde yani binaların içerisinde yanan lambaları sürekli yanmamasını sağlamak için bir otomat takarak bir süre yandıktan sonra devreden çıkmasını sağlayabiliriz. Bunun için kullanılan cihazlara merdiven otomatiği adı verilir. Bu cihaz ile lambaların yanma sürelerini ayarlayabiliriz. Bu süre genel olarak 1 dakikadır. Bu süreyi artırmak veya azaltmak için otomatın üzerinde yer alan potansiyimetreyi kullanabilirsiniz. Daha kısa ve farklı bir tabir ile ise bir veya birden fazla nıoktada bir veya birden fazla lambayı açıp kapatmak için kullanılan kontrol mekanizmasıdır diyebiliriz.

Merdiven Otomatiği Nasıl Çalışır?

Merdiven otomatiği tek başına çalışmamaktadır. Merdiven otomatiği bir devre ile birlikte çalışmaktadır. Bu devre tesisatının elemanlarını şöyle listeleyebiliriz;
  • 1 adet merdiven otomatiği
  • 1 adet 6/25A sigorta
  • 4 adet buton
  • 2 adet duy
  • 2 adet lamba
  • İletken tel
Bu malzemeler standart olarak kapalı şema işlemlerine göre birleştirilmektedir. Bu devrede butona basıldığı zaman bobin elektriklenir, kontak kapanır ve lamba yanmaya başlar. Merdiven otomatiği bünyesinde bulunan zamanlayıcı ile de süre sona erince lamba söner. Buradaki zaman ayarı genellikle 1 saniye ile 10 dakika arasında olmakla birlikte piyasada 1 saniye ile 60 saatlik zaman ayarlı otomatlara rastlamak mümkündür. Sizlerde merdiven otomatiğihakkında daha net bilgi almak için Faz Ticaret adresini ziyaret edebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim