MALİ ve idari açıdan tarihinin en sıkıntılı dönemlerinden birini geçiren Manisaspor'da 18 Haziran'da yapılacak genel kurul öncesi belirsizlik sürerken, kadrodaki futbolcuların birer ikişer yok pahasına satılması, camiayı endişelendiriyor. Sıradan bir futbolcunun bonservis ücretinin bir kaç milyon eurodan başladığı transfer piyasasında, A Milli Takım kadrosunda yer alan kaleci Volkan ile Eray, Bülent ve Murat gibi genç kuşağın en yetenekli oyuncularını toplam 5 milyon TL'ye Balıkesirspor'a satan yönetim, son olarak Hikmet'i 750 bin TL'ye Gençlerbirliği'ne verdi.  

Hem Volkan, Eray, Bülent ve Murat'ın hem de PTT 1. Lig'in en iyi stoperi olarak gösterilen Hikmet'in yok pahasına satıldığını belirten eski bir yönetici, "Herşeyden önce kongre kararı almış bir yönetimin yangından mal kaçırır gibi takımın en önemli oyuncularını böyle satması etik değil. Bunun dışında telafuz edilen rakamlar çok komik. Sadece kaleci Volkan'ın bonservisinin 1.5-2 milyon Euro edeceği piyasada 4 futbolcuyu bu rakama satmak tek kelimeyle sabotaj. Hikmet ise adeta yok pahasına gitti. Birilerinin bu gidişe dur demesi gerekir" diye konuştu.

Pazarlık bile yapamadık

 

MANİSASPOR Basın Sözcüsü Hakan Kadayıfçılar, yıldız futbolcuların yok pahasına satıldığı yolundaki eleştirilere, "Kulübün içinde bulunduğu şartlar bizi bu noktaya getirdi" yanıtını verdi. Parasızlık yüzünden maaş bile ödeyemediklerini hatırlatan Kadayıfçılar, "Maddi imkansızlıklar nedeniyle yaşadığımız sorunlar yönetimi çok yıprattı. Hikmet'e yapılan teklifi neredeyse pazarlık yapmadan kabul etmek zorunda kaldık. Hikmet kalitesinde bir futbolcuyu bu fiyata satmayı biz de istemezdik ama mali kriz mecbur bıraktı. Ayrıca oyuncunun gitmek istemesi de elimizi kolumuzu bağladı" dedi.

Editör: TE Bilisim