HABER-FOTO: Coşkun KÖKÖZ Manisa Belediyespor'da olağan genel kurul Halil Onultmak Spor Tesisleri'nde yapıldı. Tek liste olarak gidilen genel kurulda Cenk Ergün, 66 delegenin oyunu alarak yeniden Manisa Belediyespor başkanı seçildi. Genel Kurul da ayrıca tüzük değişikliğine gidilerek Manisa Belediyespor'un ismi Manisa Büyükşehir Belediyespor olarak değiştirildi. Ayrıca Manisa Büyükşehir Belediyespor'da 13 kişi olan yönetim sayısı 15'e çıkarıldı.

Manisa Belediyespor’un Olağan Genel Kurulu Uncubozköy’de buluna Halil Onultmak Spor Tesisleri’nde yapıldı. Genel kurula Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cenk Ergün, Başkan Danışmanı Mimar Azmi Açıkdil, Manisa Büyükşehir Spor Daire Müdürü Haşim Elmalı ile birlikte yönetim kurulu üyeleri katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan genel kurulda Divan Başkanlığı’nı Hasan Eryılmaz yaptı. Genel kurulda denetim ve faaliyet raporları okunarak oylamaya sunuldu. Denetim ve faaliyet raporları oy birliği ile kabul edildi. Manisa’nın büyükşehir olmasıyla birlikte kulübün adının Manisa Büyükşehir Belediyespor olması ile ilgili divan başkanlığına önerge sunuldu. Oylamaya sunulan önerge oy birliği ile kabul edilirken Manisa Belediyespor’un adı Manisa Büyükşehir Belediyespor olarak kabul edildi. Daha sonra seçime geçildi. Kapalı zarf usulü yapılan seçimde mevcut Başkan Cenk Ergün, üyelerin tamamının oyunu alarak Manisa Büyükşehir Belediyespor’un yeniden başkanlığına seçildi.

Her Branşta Başarı Hedefliyoruz

Yeniden başkanlığa seçilen Manisa Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Cenk Ergün, seçimin ardından üyelere yönelik bir teşekkür konuşması yaptı. Ergün, Manisa Belediyespor’un yeni dönemde de her branşta başarı hedefleyen bir kulüp olacağını söyledi. Judo, yüzme, bilardo, basketbol, voleybol ve futbol branşlarında geride kalan sezonda mücadele verdiklerini ifade eden Ergün, “Judoda önemli bir sezonu geride bıraktık. Bu branşta Avrupa şampiyonu olan arkadaşlarımız oldu. Tabi kulübümüz futbolda öne çıktığı için bireysel sporlarda ki başarılarımız fazla göz önünde tutulmadı” dedi.

Manisaspor’un Rakibi Değiliz

Kendilerinin her platformda Manisaspor’un rakibi olarak gösterilmesinden rahatsızlık duyduklarını ifade eden Cenk Ergün, “Biz Manisaspor’un rakibi değiliz. Tam tersine Manisaspor bizim başımızın tacıdır. Alt yapılarımızdan en az 15-20 oyuncuyu Manisaspor’a kazandırdık. Bunun en güzel örneği genç arkadaşımız Eray’dır. Yetiştirme bedeli istemeden Manisaspor’a kazandırdığımız Eray’ın bugünlerde adı Süper Lig takımlarıyla anılıyor. Belki de kulübüne milyonlar kazandıracak” şeklinde konuştu.

3. Lig’in Kapısından Döndük

Futbolda unutamayacakları bir sezon yaşadıklarını da hatırlatan Ergün, “Sezon boyunca aldığımız sonuçlarla takımımızı finale kadar taşıdık. Ancak finalde birkaç dakika içerisinde 3. Lig’in kapısından döndük. Ancak içimiz rahat çünkü en iyisini yapmak için yönetim kurulumuzla gece gündüz demeden çalıştık. Yeni dönemde de elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Yönetim kurulumuzdan bazı arkadaşlarımız işleri nedeniyle ayrılmak zorunda kaldılar. Onlara bugüne kadar verdikleri emeklerden dolayı teşekkür ediyorum. Aramıza yeni katılan arkadaşlarıma da başarılar diliyorum. Bizleri yeniden bu göreve layık gördüğünüz için teşekkür ediyorum. Hepimiz için hayırlısı olsun” dedi.

Tesisleşme Adına Önemli Adımlar Attık

Genel kurulda söz alan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’de önemli açıklamalarda bulundu. Yıllarını sporun içerisinde geçirdiğini ve Manisa’nın eksikliklerini bilen bir kişi olduğunu ifade eden Başkan Ergün, “Göreve geldiğimizde neler yapılması gerektiğini biliyorduk. Her şeyden önce tesisleşme noktasında bütçemiz doğrultusunda önemli adımlar attık. Atıl durumda olan Halil Onultmak Tesisleri’nin bugünkü konumu ortada. Bunan yanında Fikri Bayrıl ve Mümin Özkasap tesislerini sporcularımızın hizmetine sunduk. Küçük sanayi içerisinde ve Güzelyurt Mahallesi’nde birer adet spor sahasını daha bitirme aşamasına getirdik. Toki 1 Konutlarının arka kısmında yapacağımız Kapalı Spor Salonu ve Yüzme Havuzunun inşaatı başladı. İnşallah bu tesisi de kentimize kısa süre içerisinde kazandıracağız” şeklinde konuştu.

Atmakla Tutmakla Bu İşler Olmaz

Manisa Belediyespor’a trilyonlar harcandığı şeklindeki dedikoduları da yalanlayan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Bizim trilyonları Manisa Belediyespor’a yağdırdığımız söyleniyor. İşte sonuç burada, bütün sene boyunca futbola 680 bin TL para harcandı. Bunun yarısını kanuni olarak belediyeden biz karşıladık. Diğer yarısı ise reklamlar, bağış ve yaz okullarından gelen paralarla karşılandı. Bu işler atmalarla, tutmalarla olmuyor. Bunun hesabı burada verilir” diye konuştu.

Gençlerimizin Yanındayız

Gençlerin her zaman yanlarında olduklarını ifade eden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Manisa’da spor kulüplerinin içerisinde yer alan çocuklarımıza sahip çıkmak bizim asli görevimiz. Hayata geçirdiğimiz tesisler Manisa’nın malıdır. Buralardan başta Manisaspor olmak üzere bütün spor kulüplerimiz faydalanıyor. Sadece futbol değil. Judosuyla, voleyboluyla ve tenisiyle sürekli spora destek veren bir kurumuz. Tesisleşme olmazsa sporda gelişimin sağlanmayacağını biliyoruz. Tenis ile ilgili Tenis Dağcılık Kulübü’nün içerisine üç adet tenis kortunu hizmete sunduk. Bununda bilinmesini istiyorum” dedi.

Haydi Çocuklar Havuza Bu Yılda Devam Edecek

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, geçtiğimiz yıl okul bahçelerinde başlattıkları “Haydi Çocuklar Havuza” projesinin bu yılda devam edeceğini müjdeledi. Okullarda kuracakları Aqua Park ve havuzlarda çocukların yaz aylarını en iyi şekilde geçirmelerini sağlayacaklarını ifade eden Başkan Ergün, çocuklara ücretsiz yüzme kursu verileceğinin de altını çizdi.

Geçmiş Geçmişte Kaldı

Manisa Belediyespyor’un final maçında 3. Lig kapısından dönmesini de değerlendiren Başkan Ergün, “Gönül isterdi ki Manisa Belediyesporumuzu 3. Lig’e çıkaralım. Bütün bir sezonu bir mağlubiyetle kapatmamıza rağmen, son sekiz dakikada kaybetmenin üzüntüsünü yaşadık. Ancak geçmiş geçmişte kaldı. Artık yarına bakmak gerekiyor. Demekki eksikliklerimiz varmış. Bunlardan ders çıkarmak gerekiyor” dedi.

Genel Kurulda Seçilen İsimler Cenk Ergün’ün başkanlığa seçildiği Manisa Büyükşehir Belediyespor’un Olağan Genel Kurulunda Fikri Yenigelen, Ercan Balcı, Ayberk Aloğlu, Tolga Tunç Çalışkan, Zafer Oynar, Selçuk, Etiz, Muharrem Uzunlar, Hüseyin Kıcıroğlu, Ümit Atlı, İlker Kılınçlar, Mustafa Baylan, Mehmet Aydın, Mustafa Yücel ve Emre Akpınar yönetim kuruluna seçilen isimler oldu. Genel kurulda Denetim Kuruluna Soner Adalıer, Ziya Elmalı, Tamer Çipiloğlu, ASKF Asil Delegeliklerine ise Cenk Ergün, Fikri Yenigelen ve İsmail Özer seçildi.
Editör: TE Bilisim