Manisa Büyükşehir Belediyesi’nde iktidar MHP’de, meclis çoğunluğu ise AK Parti’de. Tablo böyle olunca Manisa Büyükşehir Belediyesi adeta kilitlendi. Vali Erdoğan Bektaş, kritik Ocak ayı büyükşehir meclis toplantısının ardından çok çarpıcı bir açıklama yaptı. Manisa’da her sorunun temelinde imarın olduğunu belirten Vali Bektaş, adeta kilitlenen büyükşehir meclisine açık ve net bir mesaj verdi. “Manisa için karar verin”

İYİ Parti’nin uyuşturucu ticaretinin siyasi bağlantıları araştırılsın önergesi Meclis’te reddedildi İYİ Parti’nin uyuşturucu ticaretinin siyasi bağlantıları araştırılsın önergesi Meclis’te reddedildi

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Ocak ayı toplantısında Yeni Mahalle ve Hafsa Sultan’da yapılacak kentsel yenileme projesinin imar değişikliği bir kez daha görüşüldü. Çoğunluğun AK Parti’de olduğu mecliste proje bir kez daha ileri bir tarihe ertelendi.

Meclis toplantısını yöneten Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, olayı “tekerin önüne taş koymak” olarak niteledi.   

AK Parti Grubu ise çıkan tartışmalar neticesinde projenin tamamen gündemden kaldırılmasından vazgeçip tekrar komisyona havale edilmesi ve bir ay sonraki mecliste tekrar görüşülmesini talep etti.

Aylardır büyükşehir meclisinde bekletilen kentsel yenileme projesinde gözler, bu kez Şubat meclisine çevrildi.    

İşte bu meclis toplantısının ardından gazetecilerle bir araya gelen Vali Erdoğan Bektaş, kilitlenen büyükşehir meclisine önce imar sorununun Manisa’da ulaştığı boyuta dikkat çekti, sonra da meclis üyelerini uyardı. 

Vali Erdoğan Bektaş’ın işte o mesajı: 

“Manisa’nın bütün sorunları imarla alakalı. Hangi sorun aklınıza geliyorsa altında imar var. Bu şehir bu işi başarmak zorunda. Siyasi zorluklar var diyorlar. Vatandaş seçim yaptı. Kimse yerim seçimini diyemez, daha bir yıl olmadı. Vatandaş bir siyasi partiye “Büyükşehir Belediyesi sana ait” dedi. Diğer siyasi partiye “meclis çoğunluğunu sana veriyorum” dedi. Bunu halk yaptı, Manisalılar yaptı. Vatandaşımız tek bir siyasi partiye, “al her şey senin olsun” demeyi bilirdi ama yapmadı. Buna kimin ne sözü olabilir? Bizim millet kuyumcu terazisi gibi oy kullanıyor. Bu mesajı iyi okumak lazım. Bu mesajın anlamı; “mecliste anlaşmazlığa düşün, sorunumuzu çözmeyin” demek değildir. Manisa için karar verin, sorunumuzu çözün demektir. Demek ki yapılacak şey belli. Anlaşacaklar”

Editör: TE Bilisim