İYİ Partili Eryılmaz, “Görevde kaldıkları 20 yılda Türkiye'yi 50 yıl geriye götürdüler” İYİ Partili Eryılmaz, “Görevde kaldıkları 20 yılda Türkiye'yi 50 yıl geriye götürdüler”
Manisa’da yaşayan bir aile, 11 Nisan tarihinden itibaren 18 yaşındaki Enes D. isimli çocuklarından haber alamadığını söyledi. Suriye’ye çıkış yaptığı bilinen gencin IŞİD’e katıldığını düşünen aile, gözü yaşlı bir şekilde oğullarının eve dönmesini bekliyor.
ÖZEL HABER:BERFİN ADICAN
Türkiye’nin her ilinden terör örgütü IŞİD’e katılım haberleri gelirken, Manisa’da da bir ailenin ocağına ateş düştü.
Kenan Evren Sanayi Sitesi’nde çalışan 18 yaşındaki Enes D.in ailesi, 11 Nisan tarihinden beri çocuklarından haber alamıyor. Türkiye’den kaçarak Suriye’ye çıkış yaptığı bilinen gencin anne ve babası, çocuklarının IŞİD’e katıldığını düşünüyor. Daha önce emniyete başvuru yaptığını ancak kendileriyle ilgilenilmediğini ileri süren IŞİD mağduru aile, 18 yaşındaki çocuklarının bir an önce Türkiye’ye geri getirilmesini istiyor.
EVE GEÇ GELİYORDU
Manisa’nın Yunusemre İlçesi’nde yaşayan 6 çocuk sahibi anne R.D ve baba M.D, oğulları Enes D.’nin daha önce 2 defa Suriye’ye kaçmaya çalıştığını ancak çocuklarını yakalayarak eve getirdiklerini söyledi. Enes D.’nin 11 Nisan tarihinde çalıştığı işyerinden haftalık aldığını ve ortadan kaybolduğunu ifade eden aile, çocuklarının akıbetiyle ilgili herhangi bir bilgi sahibi olmadıklarını belirtti.
Enes D.’nin son dönemlerde eve geç geldiğini söyleyen baba M.D, “Oğlum son dönemlerde eve çok geç geliyordu. Gece 12 ya da 1 gibi eve geliyor, yatıyordu. Sabah uyandığında da işe gidiyordu. Eve geç geldiğinde genç olduğu için üzerine gitmedik. O kadar saate kadar muhtemelen bir yerde toplanıyorlardı. İnternetle de çok uğraşıyordu, evde internet olmadığı için sürekli başka yerlere gidiyordu.” dedi.
SON SÖZLERİ ‘ANNE BENİ ARAMAYIN’ OLDU
12 Nisan tarihinde Enes D.’nin kendisini aradığını söyleyen anne R.D, “Kendisiyle hiçbir şey konuşamadım. Aradı, ‘Anne ben sınırı geçtim, beni bir daha aramayın’ dedi. ‘Oğlum neredesin sen’ dememe kalmadan telefonu yüzüme kapattı. Bir daha da haber alamadım. Yaşayıp yaşamadığını bile bilmiyorum.” diye konuştu.
18 yaşındaki gencin daha önce de 2 kez kaçmaya çalıştığını ancak İzmir’de yakalayarak geri getirdiklerini anlatan baba M.D, emniyetin konuyla ilgili yeteri kadar çalışma yapmadığını öne sürdü.
HAFTALIĞINI ALIP KAÇTI
Enes D.’nin Suriye’ye kaçtığı günü anlatan M.D, oğlunun çalıştığı işyerinden haftalık almasının ardından kayıplara karıştığını ifade etti.
Mağdur baba, "Çocuğumun üçüncü kaçışından haberim olmadı. Oğlum tamircide çalışıyordu. Haftalığını almış. Geç saatlere kadar eve gelmedi. Biz de uyuya kalmışız. Sabah uyandık, çocuk yok. Hiç gelmemiş. Öğleden sonra kardeşime emniyetten bir telefon gelmiş, ‘Enes nerede?’ demişler. Biz çocuğumuz 2. kaçışında onu sınırdan çıkmadan, İzmir’de bulduk. Biz çocuğumuzu bulduysak, emniyet nasıl bulamadı? Onlar beni sorguya çekmek için emniyete getirdiler, çocuğumu neden getirmiyorlar? Bu şekilde konuyu kapattılar. Ben de bir daha suç duyurusunda bulunmadım. Ben kendi çocuğumu bulduktan sonra onlara ne ihtiyacım var?” dedi.
“ÇOCUĞUMA YALAN SÖYLETTİLER”
18 yaşındaki çocuğunun Suriye’ye gitmeden önce kendisine ‘baba kız kaçıracağım’ dediğini söyleyen M.D, terör örgütü üyelerinin çocuğuna yalan söylettirdiğini belirtti. Aileleri uyaran baba, "Çocuğum daha öncesinde bana ‘baba kız kaçıracağım’ demişti. Demek ki biz bir örgütten şüphelenmeyelim diye çocuğa böyle bir şey öğretildi. Ailene bu şekilde söyle dendi. Kendi kafalarına göre bir şey yalan kurmuşlar. Kız kaçırma gibi bir şey yok. Çocuğa bunu demesi öğretilmiş.” şeklinde konuştu.
“UMUDUMU KAYBETTİM!”
IŞİD mağduru acılı anne R.D ve baba M.D, çocuklarıyla ilgili tüm umutlarını kaybettiklerini söyledi. ‘O daha çocuk’ diye feryat eden aile, "Ben artık hiçbir şey yapılacağına inanmıyorum. Çocuğumun geri geleceğini düşünmüyorum. Suriye’ye geçmiş bir çocuk yeniden buraya nasıl gelecek? Umutlarımız bitti artık. O gittiğinden beri çok kötüyüz. Nerede olduğunu, ne yaptığını bilmiyoruz. O daha 18 yaşındaki bir çocuk. Yemek verilmediğinde ağlar. Biz Enes gittiğinden beri çok kötüyüz. Televizyonda çok kötü şeyler duyuyoruz. Ben çocuğumu kaybettim, gitti. Bize hiçkimse yardım etmedi.” diye konuştu.
IŞİD VE TALİBAN SEMPATİZANI PAYLAŞIMLAR YAPMIŞ
IŞİD’e katıldığı iddia edilen Enes D.’nin sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden yaptığı paylaşımlar da tüyler ürpertti. Gencin profilinde ‘Usame bin Ladin’de çalışıyor’ ve ‘Taliban’da okudu’ gibi ifadeler yer aldı. Ayrıca gencin profil resminde silahlı terör örgütü militanlarının fotoğrafları olduğu görüldü.
CHP’Lİ BİÇER SORU ÖNERGESİ VERECEK
IŞİD mağduru aileyi evinde ziyaret eden CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer ise, genç Enes D.’nin Türkiye’ye getirilmesi için gerekli girişimlere başlayacağını kaydetti. Biçer, resmi tatil sonrası Enes D.’nin durumunu öğrenmek için İçişleri Bakanlığı’na soru önergesi verecek.

Editör: TE Bilisim