Manisa Emniyet Müdürlüğü, kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak telefonla dolandırıcılık olayına karıştığı iddia edilen 5 kişilik çeteyi Manisa-Mersin ve Adana da düzenlediği operasyon ile çökertti.

   Manisa ve çevresinde son aylarda sıkça rastlanan telefon dolancılılığı olayları üzerine müştekilerin şikayetleriyle harekete geçen Manisa Emniyeti, dolandırıcıların izini sürerek operasyon başlattı.

    Manisa dışından geldikleri belirlenen dolandırıcılara teknik takip ile ulaşan polis ekipleri Adana, Mersin ve Manisa'da tespitleri üzerinde operasyon yaptılar. Operasyon neticesinde Manisa ve çevre illerde toplam 10 dolandırıcılık olayına karıştığı iddia edilen İ.Y, Ö. B., C.U., K.A. ve N.Y. göz altına alındı.

Şehzadelerde silahlı kavga Şehzadelerde silahlı kavga

YAKLAŞIK 1 MİLYON TL DOLANDIRILDI İDDİASI 

Çetenin liderliğini ise İ.Y yaparken zanlılardan K.A Mersin’de ele geçirilirken N.A ‘da Adana’da yakalandı.Zanlıların sorgularının ardından çetenin diğer üyeleri İ.Y,C.U ve O,B ‘de Manisa merkezde gerçekleştirilen operasyonlarda yakalanırken olayda kullandıkları belirlenen iki araca da el konuldu.

  Polis, zanlıların dolandırıcılık olaylarında elde ettikleri paranın bir kısmını üzerlerinde buldu.Zanlılar Manisa merkezde 3 kişiyi Denizli,Isparta,Mersin ve Adana olmak üzere toplam da 10 kişiyi ağına düşürerek dolandırdıkları ortaya çıktı.

    Zanlıların telefonla aradıkları kişileri, yasa dışı örgüte yardım yapıyorsunuz diyerek dolandırdıkları ve para karşılığı soruşturmadan çıkarılacakları vaadiyle para aldıkları öne sürüldü. 5 kişilik çetenin bu yolla yaklaşık 1 milyon TL parayı hesaplarına geçirdikleri belirtildi. Zanlılar tutuklanma istemiyle Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilirken polis ekipleri, kendilerini polis ve savcı olarak telefonla arayan kişilere itibar etmemeleri,olayı hemen en yakın polis merkezine bildirmelerini istedi.

Editör: TE Bilisim