İYİ PARTİLİ ERYILMAZ’DAN ÖNEMLİ ÇIKIŞ “BEN DAHİL ALTILI MASADAKİ HİÇBİR SİYASİ PARTİNİN TEMSİLCİSİNİ RAHAT BIRAKMAYIN!” İYİ PARTİLİ ERYILMAZ’DAN ÖNEMLİ ÇIKIŞ “BEN DAHİL ALTILI MASADAKİ HİÇBİR SİYASİ PARTİNİN TEMSİLCİSİNİ RAHAT BIRAKMAYIN!”
2015 yılının ikinci İl Koordinasyon Kurulu toplantısı, Şehzadeler Kaymakamlığı Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.
Karayolları 2’inci Bölge Müdürlüğü Baki Çoban, Manisa’da ulaşım alanında 17 proje yürüttüklerini dile getirerek 2014 yılında 442 milyon 500 bin harcama yapıldığını açıkladı. Manisa’da toplam bin 91 kilometre (km) yol yapıldığına değinerek Sabuncubeli Tüneli hakkında, yüklenici firmanın iflas ettiğini ve tünelin yapım maliyetinin milli bütçeden karşılanacağını söyledi. Bölge Müdürü Çoban konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bölge müdürlüğümüzde tamamı ulaşım alanında olmak üzere toplam 17 adet proje mevcuttur. Bu projelerin toplam maliyeti 1,2 milyar TL. 2014 yılının sonuna kadar harcaması ise 442 milyon 500 bin TL’dir. 2015 yılı ödeneği 20 milyon 100 bin TL olup bu ödenekten 13 milyon 900 bin TL harcanmıştır. Manisa’da 578 km devlet yolu 513 km ise il yolu olmak üzere toplam 1091 km yol hizmeti verdik. 2015 yılı hedeflerimize bakacak olursak 30 km bölünmüş yol, bölge genelinde yapılan 90 km’lik bölünmüş yolun Manisa’da 30 km olarak yapılması il için ciddi bir rakamdır.  İlimizi ilgilendiren önemli bir porje olan Sabuncubeli tüneli 2 buçuk km’si bağlantı yolu olmak üzere 4 bin 70 metresi çift yönlü tünelden oluşmaktadır.  Bu tünelin ihalesini 2011 yılında yap-işlet-devret modeliyle verilmiş ve çalışmalara başlanmıştı. Sol tüpte bin 486 metre sağ tüpte ise  bin 564 metre ilerleme sağlanmışken 4 Kasım itibariyle yüklenici firmanın yaşamış olduğu bir ekonomik krizden dolayı işi durdurmuş ve daha sonra sözleşme gereği Mart sonu itibariyle de sözleşmesi feshedilmiştir. Şu anda bu iş yap-işlet- devret modeli yatırımından çıkarılmış yine Kalkınma Bakanlığı’nın yatırım programlarına teklif edilmiştir. 2015 yılında kısa zamanda yatırım programlarına alınarak, işin diğer metraj bilgileri ve keşif hazırlıkları tamamlanmıştır. Sadece yatırım programına girmesi beklenmektedir. Girdiği durumda maliyeti milli bütçeden karşılanacaktır.”
Orman ve Su İşleri 4.Bölge Müdürü Rahmi Bayrak, Spil'e yapılması planlanan teleferik ve otel projeleri hakkında bilgi verdi. Bayrak, "Spil Dağı Milli Parkı'na yapmayı planladığımız teleferik, oteller ve spor alanları projelerinin ihalesini 28 Nisan 2015 tarihinde yapacağız. Projeler, Manisa'nın marka şehir ve turizm şehri olma konusunda yol kat ettirecek" dedi. Bayrak, "Teleferik projemizde 6'lı ve 8'li gondollarla hizmet vermeyi planlıyoruz. İhalenin ardından teleferik yolunun güzergahı da netlik kazanacak. Projenin 3 yıl içerisinde bitirilmesini planlıyoruz. Teleferik, oteller ve spor alanları projelerimizin tamamı yaklaşık 100 milyon TL'ye mal olacak" diye konuştu

Editör: TE Bilisim