BAŞKAN ERYILMAZ, “FETÖ’NÜN SİYASİ AYAĞININ ÜZERİNİ KAPATTILAR” BAŞKAN ERYILMAZ, “FETÖ’NÜN SİYASİ AYAĞININ ÜZERİNİ KAPATTILAR”

İzmir-Çanakkale otoyolunun Koyundere bölgesinde yapımı süren viyadük inşaatında beton dökümü sırasında iskelenin ve kalıbın çökmesi sonuca demir ve betonların altında kalan 4 işçinin beton pompacısı 43 yaşındaki İbrahim Yurt, 40 yaşındaki Mehmet Reşit Işık, 42 yaşındaki Hakan Bilmez ve 22 yaşındaki Sefer Aslan olduğu belirlendi. Ölen işçilerden birinin Manisa'nın Akhisar ilçesinin Akselendi köyünden olduğu öğrenildi. Olay yerine başka şantiyelerden gelen işçiler ise müteahhit firmaya tepki göstererek, iskelenin çelik aksamındaki cıvatalarının eksik olduğunu, bu yüzden beton dökülürken ağırlığı taşıyamadığını ileri sürdü. Bu işçilerle, şantiye görevlileri arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Araya giren polis tartışmayı yatıştırdı. Viyadük ayaklarında yaşanan kaza yerine gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İşyeri Güvenliği ekipleri ve Emniyet'in olay yeri incleme ekipleri inceleme ve ölçümler yaptı. Çevre sakinleri ise enkaz altındaki işçileri arama kurtarma faaliyetlerini izlemek için olay yerine akın etti. Polis sık sık, viyadüklerin altının güvenli olmadığı uyarısı yaptı.

2 GÖREVLİ GÖZALTINA ALINDI

İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir çevre yolunun Menemen kesimindeki köprü iskelesinin çökmesi sonucu meydana gelen kazayla ilgili 2 görevlinin gözaltına alındığını bildirdi.

Toprak, yaşanan kazayla ilgili gece yarısı olay yerine gelerek, incelemelerde bulundu ve bilgi aldı. İncelemelerinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Toprak, bugün öğle saatlerinde meydana gelen kazada 4 işçinin yaşamanı yitirdiğini ifade ederek, başsağlığı dileğinde bulundu.

Vali Toprak, Menemen Koyundere'den başlayıp Emiralem'e kadar uzanacak 6 kilometrelik otoban inşası kapsamında, viyadüklerin ayakları ve üst betonlarının dökülmesi çalışması yapıldığını belirterek, bugüne kadar 8 viyadüğün sorunsuz şekilde yapılmasına karşın 9. viyadüğün inşasında istenmeyen bir kaza yaşandığını söyledi. Olay anında 6 işçinin bulunduğunu, bunlardan ikisinin hareketlenmeyi fark ederek kaçmayı başardıklarını ancak diğer dördünün yaklaşık 150 tonluk demirli harç ve iskele enkazı altında kalarak yaşamlarını yitirdiğini kaydeden Toprak, "Gerek Cumhuriyet Savcılığımız gerekse iş güvenliği, emniyeti uzmanlarımız soruşturma ve inceleme noktasında çalışmalarını yapıyorlar. Olayla ilgili olarak ilk planda iki görevli gözaltına alındı. Savcılıkça soruşturma yürütülüyor. Umuyoruz ki, bundan sonra böyle hadiseler olmasın" diye konuştu.

"İKİ KEZ KONTROL EDİLMELİ"

Toprak, böylesi kazaların yaşanmaması için iş güvenliği tedbirlerine çok dikkat edilmesi, tüm tedbirler alındıktan sonra dahi bir kez daha gözden geçirilmesi gerektiğini dile getirerek, şunları söyledi:

"İş güvenliğini ikiye ayırmak gerekiyor. Çalışılan yerlerde bir taraftan iş yeri açısından alınması gereken tedbirler var bir taraftan da işçinin, tüm tedbirler alınmakla birlikte havanın sıcaklığı, işin şartları nedeniyle gözardı ettiği, uymadığı kurallar olabiliyor. Tabi burada bizim herhangi bir şey söylememiz mümkün değil. Üzüntü verici bir olay ve bu olayın sekizinde bir şey yok, dokuzuncusunda böyle bir istenmeyen olay oldu. Bunun da hangi eksiklikten kaynaklandığı, soruşturma noktasında ortaya çıkar."

Editör: TE Bilisim