Bölgede yaşayan vatandaşlar sabah saatlerinden başlayan trafik karmaşasından şikayetçi. Yakındaki fabrikalara ait tır ve ağır vasıtalarla aynı hemzemin geçidi kullanmak zorunda kaldıklarını belirten vatandaşlar, okul servisleriyle aynı geçitten ağır tonajlı araçların geçmesinden muzdarip.

Manisa OSB’ye ait olduğu bilinen özel tren yolu üzerindeki hemzemin geçit üzerinden günde binlerce araç geçiyor. Özellikle U dönüşü yapmak zorunda kalan tırların manevrası sırasında trafik tamamıyla tıkanıyor. Dar bir geçitte binek otomobiliyle tırın dönmesini bekleyen vatandaşlar tırların yan yatmasından, malzemelerini dökmesinden tedirgin olarak bir gün can kaybı yaşanabileceğinden şikayetçi.

Muradiye'deki Hemzemin Geçidi Vatandaşları Korkusu Oldu (2)

Geçidin sebep belirtilmeden kapatılarak, konut bölgesine yönlendirilmiş

Geçmişte sanayi bölgesinin içerisinde kalan ayrı bir hemzemin geçit olduğu, tır ve diğer ağır vasıtaların bu geçidi kullandığı ancak birkaç yıl önce bu geçidin sebep belirtilmeden kapatılarak tüm taşıt trafiğinin konut bölgesindeki geçide yönlendirildiği biliniyor.

En büyük sorunun sanayi bölgelerine ait tırlarla aynı yeri kullanmak zorunda olduğunu belirten vatandaşlar, tırlar ve diğer ağır taşıtlar buradan başka, alternatif bir yol kullansalar buradaki geçidin binek otomobillere yeteceği kanaatinde.

Özel işletilen tren yolunun devlete ait olmamasından dolayı vatandaşların CİMER’e yazdığı yüzlerce başvuru “yetkisizlik” nedeniyle işlevsiz kalıyor.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi’nin (UKOME) aldığı karar gereği mevcut hemzemin geçidin OSB tarafındaki bir üst sokağından geçit açılması kararı tren yolunun mülk sahibi OSB tarafından uygulanmadığı bilgisine ulaşıldı.

Muradiye'deki Hemzemin Geçidi Vatandaşları Korkusu Oldu (1)

Geçit üzerinde onlarca kez maddi hasarlı kaza meydana geldi

OSB’nin mülkiyetinde olduğu bilinen tren yolundaki çözümün de Manisa OSB tarafından bulunmasını talep eden vatandaşlar,

Özgür Özel’den,  Gülşah Durbay’a ziyaret Özgür Özel’den,  Gülşah Durbay’a ziyaret

“Bu trafiğin acilen rahatlatılması lazım. Çocuklarımızı okula gönderiyoruz, sabahları işe gidiyoruz, tam geçit üzerinde onlarca kez maddi hasarlı kaza meydana geldi. Bir gün can kaybı da yaşanacak. Yetkililerden çözüm bekliyoruz” dediler.

Kaynak: HABER MERKEZİ