MANİSA Büyükşehir Belediyesi’nin Ekim Ayı Meclis toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Kula Jeopark projesine maddi destek sağlanmasına yönelik yer alan gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi. Projeye 180 bin lira destek sağlanacağını belirten Başkan Ergün, kararın Manisa ve Kula’nın tanıtımına katkı olması açısından önemli bir karar olduğunu söyledi.

 

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Ekim Ayı Meclis Toplantısı’nda Kula Jeoparkı’nın turizme kazandırılması noktasında önemli bir karar alındı. Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın ‘Kula Jeopark Projesi’ ile ilgili maddi destek sağlanmasına yönelik teklifinin görüşüldüğü toplantıda gündem maddesi meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi. Jeopark alanının turizme kazandırılması amacıyla protokol imzalandığını dile getiren Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, “Proje Manisa Büyükşehir Belediyesi, Salihli Belediyesi ve Kula Belediyesi arasında imzalanan protokolle hayata geçti. Projenin yüzde 60’ını Zafer Kalkınma Ajansı, yüzde 40’ını da Kula Belediyemiz karşılayacaktı. 2014 yılında Kula Jeoparkını keşfet adı altında yapılan proje kalkınma ajansı tarafından destek gördü. Böyle bir projeye ortak olunmasından dolayı Büyükşehir Belediyemize ve Meclis üyelerimize teşekkür ediyorum” dedi.

180 bin lira maddi destek

Projenin jeopark alanının turizme kazandırılması için büyük önem taşıdığını dile getiren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de, projeye 180 bin lira maddi destek sağlanacağını belirterek, kararın Manisa ve Kula’nın tanıtımına katkı olması açısından önemli karar olduğunu söyledi.

Editör: TE Bilisim