UEFA Avrupa Ligi H Grubu’nda işler dün akşam oynanan Lille – Milan maçı sonrasında iyice karıştı. Lille ve Milan grupta Sparta Prag ve Celtic ile yer alıyorlar. Doğal olarak 6 puana sahip olan Sparta Prag da onlar için ciddi bir tehlike. Dün akşam Fransa’da oynanan Lille – Milan maçı 1-1 eşitlik ile tamamlandı. Böylece Lille ve Milan aralarındaki puan farkını ne açtılar ne de kapattılar. Sadece 1’er puan aldılar ve Sparta Prag takımının kendilerine yaklaşmalarına neden oldular. Gruptaki son duruma baktığımızda Megapari her takımın arasında 1’er puan olması heyecanı daha da artırdı. Lider Lille toplamda 8 puan ile lider. Hemen arkasında 7 puan ile Milan var. Onun arkasında ise 6 puanla Sparta Prag yer alıyor.

Sparta Prag Tehlike Sinyallerini Çaldı

Tehlike sinyallerini çalan takım Sparta Prag oldu. Onların da rakibi Celtic’i yenmelerinin ardından grupta aritmetik bir puan sıralaması oldu. Şimdi ise Lille ve Milan takımları kalan maçlarını kazanarak gruptan çıkmayı amaçlıyorlar. Milan’ı kendi evinde Megapari giriş yaptıktan sonra ağırlayan Fransız takımı etkisi bir futbol ortaya koydu. İlk maçtaki görüntüsünden uzak bir Lille vardı sahada. Özellikle milli futbolcumuz Yusuf Yazıcı’nın üst üste 2 Avrupa maçında hatrick yapmasının ardından ondan yine harika performans bekleniyordu ancak Milan özellikle Yusuf’a çok iyi çalışmıştı. Yusuf Yazıcı’yı oynatmayan İtalyan ekibi mücadelede ilk golü atan taraf oldu.

Lille Zor Topladı

Kendi evinde Milan karşısında 1-0 geriye düştükten sonra teknik direktör Yusuf Yazıcı’yı oyundan aldı. O oyundan çıktıktan sonra hem Milan’ın hem de Lille’in oyun planında bazı değişiklikler oldu. Milan’ın dakika 46’da attığı gole ev sahibi Lille 65. Dakikada karşılık verdi. İstatistikler Megapari Twitter hesabından da paylaşıldı. Lille topla maç boyunca %42 oranında oynadı. Milan ise topa %58 sahip olma başarısını gösterdi. Toplam şutlarda ise ev sahibinin ezici bir üstünlüğü var. Ev sahibi toplam 13 şut çekerken Milan ise 4 şutla karşılık verdi. Samu Castilliejo’nun golüne karşılık veren isim de Jonathan Bamba oldu.

Editör: TE Bilisim