Hasan Akgün’den, Mehmet Özcan’a ziyaret Hasan Akgün’den, Mehmet Özcan’a ziyaret
  • Ortaöğretim kurumlarında okuyan öğrencilerimiz ve velilerimiz başörtüsü yasağının ne zaman kalkacağı konusunda bizlere sık sık telefon ve mesajlarla sorular yöneltiyorlardı. Haklı olan bu taleplerine cevap verecek düzenleme Milli Eğitim Bakanlığı Yönetmeliğinde değişiklik yapılarak başörtüsü serbest hale gelmiş oldu.
 
  • Mevcut Yönetmelik şu şekildeydi: “''Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul Öğrencilerinin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmelik'in 4. maddesinin ''e'' bendi şöyle; ''Okul içinde baş açık, saçlar temiz ve boyasız olarak bulunur, makyaj yapamaz, bıyık ve sakal bırakamaz. 3'üncü maddenin altıncı fıkrası hükümleri saklıdır.''
 
  • Şimdi ise Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okul öğrencilerinin kılık ve kıyafetlerine dair yönetmelikte değişiklik yapıldı; ''4. maddesinin birinci fıkrasının e bendinde yer alan 'baş açık' ibaresi ve aynı benden son cümlesi yürürlükten kaldırılmıştır. Bununla orta öğretim kurumlarında başörtülü olarak eğitime devam etmek isteyen kız öğrenciler için müjdeli haber verilmiş oldu. Öğrencilerimiz ve aileleri için hayırlı olsun.
 
  • 28 Şubat ilkokullarından üniversiteye, Kur'an kurslarından camilere kadar milletin hissiyatıyla uyuşmayan düzenlemeler yapılmıştır. Nice kız öğrenci kıyafetinden dolayı eğitim hakkından mahrum bırakılmıştır.
1-İmam Hatiplerin orta kısımları kapatıldı 2-Kuran Kurslarının kapısına kilit vuruldu 3-Başörtüsü zulmü okulda, üniversitede, kışlada 4-Ekonomik olarak Anadolu sermayesi çökertildi 5-Katsayı engeli ile meslek liselerinin önü kesildi  
  • Şimdi bunları 15 yıl olmadan tarihin tozlu sayfalarına gömdük:
1-İmam Hatipler açıldı: Kesilen sakal yerinden daha gür bitti 2-Kuran Kurslarını açtık, Kuranı Kerimi ve Siyer-i Nebiyi seçmeli ders oldu. 3-Başörtüsü zulmünü sona erdirdik: Kamuda, okulda ve mecliste serbest 4-Katsayı engelini kaldırdık.
  • İşte Yeni Türkiye budur. Yeni Türkiye demek özgürlük, inanca saygı, insana saygı demektir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yapılan düzenlemenin eğitim camiasına hayırlı olmasını diliyorum.

Editör: TE Bilisim