MANİSA Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Vakıflar İzmir Bölge Müdürü Kenan İba’yı ağırladı. Basın mensuplarının Yeni Han’ın devri ile ilgili sorusunu yanıtlayan Başkan Ergün, Yeni Han yönetiminin büyükşehire verildiğini, ancak konu ile ilgili Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün itirazı olması nedeniyle son kararın yargı tarafından verileceğini söyledi.

Vakıflar İzmir Bölge Müdürü Kenan İba, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e nezaket ziyaretinde bulundu. Başkan Ergün’ü göreve yeniden seçilmesi nedeniyle tebrik eden İba, çalışmalarında başarılar diledi. Basın mensuplarının Yeni Han’ın devri ile ilgili sorularına yanıt veren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Yeni Han’ın tahsisi büyükşehir olarak bize yapıldı. Ancak bildiğim kadarıyla Vakıflar’ın bu konuda bir itirazı var. Herhalde bir süreç yaşanacak. Tabi hakkaniyet neyse, adalet yerini bulur. Tabi orası Özel İdare tarafından kamulaştırılarak bedelinin ödenmesi söz konusu. Yani Özel İdare’nin malı olması nedeniyle bize devredildi” dedi. Konu ile ilgili konuşan Vakıflar İzmir Bölge Müdürü Kenan İba da, konunun yargıya taşındığını ve bilirkişilerin değerlendirme yapacağını söyledi.

Bedesten Şehzadeler Belediyesi’ne hayırlı olsun

Eski Garaj içinde bulunan Bedesten Meydanı içerisinde yer alan tarihi Rum Mehmet Paşa Bedesteni’nin Şehzadeler Belediyesi’ne devredilmesi ile ilgili görüşleri de sorulan Başkan Ergün, konu hakkında şunları söyledi: “Tabi bu bizim için bir sürpriz oldu. Bedesten Meydanı’nda bulunan tarihi binanın seçim öncesi Müdür Bey’in bize bir sözü vardı. ‘İstersen Başkan, Bedesten’i veririz’ demişti. Geçen hafta Şehzadeler Belediyesi’ne nikah salonu olarak kullanılması için verilmiş. Hayırlısı olsun. Manisa için güzel bir alan. İnşallah orada güzel nikahlara vesile olursunuz” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim