MANİSA İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, kentte 3 bin 423 öğrencinin yılda 2 bin 500-3 bin 500 liralık devlet desteği ile özel okula gidebileceğini açıkladı. Özel okullara teşvik niteliğinde olan bu karar Türk Eğitim-Sen Manisa Şubesi'ni kızdırdı. 

Türkiye'de dershanelerin kapanma sürecine girmesiyle birlikte özel okullara geçiş sürecini özendirmek için devlet desteği çalışmaları başladı. Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, özel okullar eğitim görecek öğrenciler için eğitim-öğretim desteği verileceğini dile getirdi. Manisa'da 18 anaokulu, 15 ilkokul, 15 ortaokul, 16 lise bulunduğunu belirten Altınsoy, 64 özel okulun bu kapsamdan yararlanacağını ifade edip, "Bu okulların kontenjanlarının yüzde 55'i dolu. Bu okulların boşluğunu doldurmak için böyle bir teşvik sistemi uygulandı. 9 bin 140 öğrenci özel okulda okuyor. 3 bin 423 kişi daha bu yöntemle özel okullara kazandırılmış olacak" dedi. 

3 BİN 423 ÖĞRENCİ DAHA ÖZEL OKULA GİDEBİLECEK

Okul öncesi öğrenciler için yıllık 2 bin 500, ilkokul için 3 bin lira, ortaokul ve lise öğrencileri için yıllık 3 bin 500 lira destek sağlanacağını duyuran Altınsoy, toplamda Manisa'da 3 bin 423 öğrenciye eğitim öğretim desteği verileceğini dile getirdi. Altınsoy, "Manisa'ya toplam 15 milyon 500 bin lira gibi özel eğitim desteği verilmiş olacak. Okul öncesinde 524, ilkokulda 727, ortaokulda bin 78, lisede ise 995 öğrenci bu destekten yararlanacak" diye konuştu.

18 AĞUSTOS'A KADAR BAŞVURULACAK

Altınsoy, çocuğunu özel okulda okutmak isteyen velilerin 18 Ağustos'a kadar müracatta bulunması gerektiğini belirtti. Müracatların çocuklarını öğrenim gördüğü okullara yapılacağına vurgulayan Altınsoy, "28 Ağustos'ta hangi okulların destek almaya hak kazandığına dair liste yayınlanacak. 4 Eylül'de de destek verilecek okul kontenjanları açıklanacak. 5 Eylül'de ise öğrenciler 15 tercihte bulunacak" dedi.

SENDİKALARDAN ÖZEL EĞİTİM DESTEĞİNE TEPKİ

Özel eğitim kurumlarına teşvik niteliğindeki uygulama Türk Eğitim Sendikası Manisa Şube BaşkanI Recep Varlıakman'ı kızdırdı. Varlıakman, devletin özel okullar yerine öncelikle maddi imkansızlıklar içinde kıvranan devlet okullarına destek vermesi gerektiğini belirtip, "Devlet kendi idaresindeki okullarda ödeneksizlikten dolayı boya yaptıramaz, cam taktıramazken özel okullara destek verilmesi son derece üzücüdür. Eğitim öğretimin ücretsiz olmasına rağmen çocuğunu devlet okullarında okutan veliler okul masrafları için para toplayıp okulun işlerini yaptırıyor. Böyle bir uygulama kesinlikle yanlıştır" dedi. 
Editör: TE Bilisim