Hasan Akgün’den, Mehmet Özcan’a ziyaret Hasan Akgün’den, Mehmet Özcan’a ziyaret

MANİSA Büyükşehir Belediyesi, Kuva-yı Milliye ve Cumhuriyet Anıtı’nın, İl Özel İdaresi’nin kapatılmasıyla birlikte kesilen elektriklerinin borcunu ödeyerek, anıtın aydınlatmalarının yeniden çalışmasını sağladı. Anıtta incelemelerde bulunan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, ayrıca anıtın modern bir şekilde aydınlatıldığını da ifade ederek, Kuva-yı Milliye ve Cumhuriyet Anıtı’nı yeniden ihtişamına kavuştuğunu belirtti.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa’nın büyükşehir olmasıyla birlikte kapanan İl Özel İdare’den, Büyükşehir Belediyesi’ne geçen Kuva-yı Milliye ve Cumhuriyet Anıtı’nda incelemelerde bulundu. Başkan Ergün’e incelemelerde, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Genel Sekreter Yardımcısı Fuat Uzun, Fen İşleri Dairesi Başkanı Yılmaz Gençoğlu ve MHP Manisa İl Başkanı Tanju Balatlı da eşlik etti. Büyükşehir Belediyesi tarafından anıtın gerçek değerini vurgulayacak şekilde aydınlatılmasının yapıldığını sözlerine ekleyen Başkan Ergün, Manisa’nın sembolü olan anıtın, gerek o güzergâhı kullanan vatandaşlar, gerekse Manisalı vatandaşlar için görselini daha ön plana çıkaracak şekilde aydınlatmasının yapıldığına dikkat çekti.

Anıtta peyzaj da aydınlatılacak

Büyükşehir Belediyesi’nin aydınlatma çalışmalarının yalnız anıtla kalmayacağını da belirten Başkan Ergün, “Anıtın bulunduğu bölgeyi de, parkı da, çevre düzenlemesini de lokal aydınlatma yaparak etrafın da aydınlatmasını gerçekleştireceğiz. Bu altyapı çalışmaları yapılırken, peyzajın da aydınlatılması yönünde çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim