Güney Kıbrıs Rum kesiminden skandal karar!

KKTC'nin ünlü seramik resim ve heykel ustası Hasan Işık Özgöçmen'i öldürmekten şüphelenilen Pakistanlı bir vatandaş olan Mohammed Salman Kıbrıs'a kaçtı. Güney Kıbrıs'ta gözaltına alınan Salman'ın KKTC makamları tarafından iade edilmesini istedi. Bununla birlikte, Kıbrıslı Rumların iadesi talebine rağmen, şüpheli şüpheli Larnaka'daki bir mülteci kampına yerleştirdi. KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay Kıbrıs'ın aldığı karara tepki gösterdi.

"Rumlar zanlılarını korumaktan vazgeçsin" 

Özersay, yazılı bir açıklamada, “Türk sanatçılardan biri olan Hasan Işık Özgöçmen cinayet zanlısı, Kıbrıs Rum tarafına kaçtıktan sonra Kıbrıs Rum polisi tarafından yakalandı. Bugün aldığımız bilgilere göre, şüpheli Larnaka'daki bir mülteci kampında barındırılıyor. Kıbrıs Rum tarafı şimdi şüphelileri korumaya çalışmayı bırakmalı. En azından bu konularda anlamlı bir işbirliği yapabilmeliyiz. Eğer bu adaya güven vermek konusunda içgüdülerimiz varsa, en azından suçluları bu meselelerde korumak anlamına gelen tüm eylemlerden kaçınmalıyız..

Bakanlık şiddetle kınadı 

KKTC Dış işleri Bakanlığı, kuzeyde suç işleyen Kıbrıslı Rumların, Kıbrıslı Rumların şüphelilerinin korunmasından kaçan terk edildiklerini belirtti. KKTC Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı bir açıklamada, "Kıbrıs Rum liderlerinin bu ve diğer durumlarda öne sürdüğü siyasi nedenler, sığınma, korunma ve en ciddi suçların cezasız kalması suçunu kabul edemez. İki taraf arasında güven yaratmaya başlamak için bu konularda işbirliği yapma zorunluluğunun tekrarlanması gerektiğini "söyledi. 

Songül Ataç

Başkan Zeyrek’ten ulaşımda kaliteli hizmet vurgusu Başkan Zeyrek’ten ulaşımda kaliteli hizmet vurgusu

Editör: TE Bilisim