Manisa’nın Büyükşehir olmasıyla birlikte Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen Soma yeni oto terminalinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. 2015 yılının bahar aylarında bitirilecek olan terminale Büyükşehir Belediyesi tarafından vatandaşların dini görevlerini daha rahat bir ortamda yerine getirebilmeleri için cami de kazandırılacak.

Projesi Soma Belediyesi tarafından hazırlanan ancak Manisa’nın büyükşehir olmasıyla birlikte Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne devrolan Soma Otogarı ve Çevre Düzenlemesi Projesi’nde çalışmalar başladı. Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Manisa otogarı örneğiyle çalışmasına başladığı projenin 2015 yılında teslim edileceği belirtildi. Projenin 3 milyon 549 bin 541 TL bedelle yapılacağını belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Yaklaşık 15 dönüm alan üzerine projesi yapılan ve Büyükşehir olarak bize devrolan projeyi bir an önce Somalı hemşerilerimizin hizmetine sunmak için hemen çalışma başlattık. İnşallah 2015 Mart ayına doğru Soma’mız yeni otogarına kavuşacak” dedi.

Proje içindeki camiye Büyükşehir eli

Milas'ta bulunan para sahibine teslim edildi Milas'ta bulunan para sahibine teslim edildi

Projenin içinde caminin de yer aldığını belirten Başkan Ergün, vatandaşların ibadetlerini daha rahat yapabilecekleri bir ortam oluşturmak için projeye yakışır bir cami de inşa edildiğini söyledi. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılarak Somalı vatandaşların hizmetine sunulacak olan caminin, şehirlerarası ulaşımlarını gerçekleştirmek üzere oto terminalde bulunan vatandaşların dini görevlerini daha rahat bir ortamda yerine getirebilmelerini sağlayacağı belirtildi. Soma’ya modern görünümlü bir caminin kazandırılacağını dile getiren Başkan Ergün, “Işıklandırmasıyla ve çevre düzenlemesiyle birlikte Somalı vatandaşlarımız ibadetlerini modern bir camide yerine getirecekler. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Yarım Kalan Projeyi Büyükşehir Tamamlıyor (7) Yarım Kalan Projeyi Büyükşehir Tamamlıyor (8)

Editör: TE Bilisim