Uluslararası Manisa Mesir Festivali kapsamında kentin çeşitli noktalarında açılan sergiler gizli yetenekleri ortaya çıkardı. Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde fabrika işçisi olarak çalışan Ercan Ersöz, mesaisinden arda kalan zamanlarında yaptığı model gemileri ve hat sanatı eserlerini, Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi Meclis Fuayede Manisalıların beğenisine sundu. İlk kişisel sergisini açan Ersöz, Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Manisa Valiliği, Manisa Büyükşehir Belediyesi, Şehzadeler Belediyesi, Yunusemre Belediyesi ve Manisa’yı Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği işbirliğiyle düzenlenen 475’inci Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali’nde açılan sergiler, festivale renk kattı. Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi Meclis Fuayede, Model Gemi ve Hat Sanatı isimli sergi Manisalılarla buluştu. Birbirinden güzel model gemiler, Manisalıların ilgisini çekti.

İlk kişisel sergisin açtı

Festival kapsamında sergi açma fırsatı bulduğunu dile getiren Ersöz, festivallerin Manisa’da sanatın gelişmesine katkı sağladığını ifade etti. Fabrikada işçi olarak çalıştığını anlatan Ersöz, Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne katkılarından dolayı teşekkür etti. Ersöz,”

Bu festival kapsamında Manisa Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla model gemi ve hat sanatı sergimi açtım. Bu sergi ilk kişisel sergim. Yaptığım gemiler plana uygun olarak yapıldı. Hat sanatı eserleri ise Türk el sanatlarından kopyalama usulüyle yapmış olduğum kıl testeresiyle yapıldı. Ayrıca cam üzerine kumlamayla yaptığım eserler mevcuttur. Bundan sonra devamının gelmesini istiyorum. Kişisel sergilerimi açmak istiyorum. Organize sanayi bölgesinde bir fabrikada işçi olarak çalışıyorum. Mesaimden arta kalan zamanlarımda gemi ve hat sanatıyla ilgilenip bu eserleri ortaya çıkardım. Evimin bir odasını çalışma atölyesi yaptım. Sergimde 8 gemi, 20 hat sanatından oluşan eserler mevcuttur. Manisa Büyükşehir Belediyesine çok teşekkür ederim. Sergime çok büyük katkıları oldu” diye konuştu. Model gemilerin ve hat sanatı eserlerinin bulunduğu serginin, Manisa Büyükşehir Belediyesi Meclis Fuayesinde festival sonuna kadar ziyaret edilebileceği belirtildi.

1 Mayıs şüphelilerinden 12 kişi daha yakalandı 1 Mayıs şüphelilerinden 12 kişi daha yakalandı

Fabrika İşçisi Sanatçı, Festivalde Sergi Açtı (1)_1024x768 Fabrika İşçisi Sanatçı, Festivalde Sergi Açtı (3)_1024x768 Fabrika İşçisi Sanatçı, Festivalde Sergi Açtı (5)_1024x768 Fabrika İşçisi Sanatçı, Festivalde Sergi Açtı (6)_1024x768 Fabrika İşçisi Sanatçı, Festivalde Sergi Açtı (7)_1024x768 Fabrika İşçisi Sanatçı, Festivalde Sergi Açtı (8)_1024x768 Fabrika İşçisi Sanatçı, Festivalde Sergi Açtı (9)_1024x768 Fabrika İşçisi Sanatçı, Festivalde Sergi Açtı (11)_1024x768

Editör: TE Bilisim