AP: atama tansiyonu artırdı

Associated Press (AP) başta olmak üzere birçok yabancı medya kuruluşu, gelişmeyi benzer başlıklarla servis etti. AP’nin haberinde, atamanın TBMM Genel Kurulu’nda sert tartışmalara yol açtığı ve muhalefet milletvekillerinin Gürlek’in yemin ederek göreve başlamasını engellemeye çalıştığı ifade edildi.

Lider Spor Kulübü U14 Takımı Türkiye’nin en iyi 20 takımı arasına girdi
Lider Spor Kulübü U14 Takımı Türkiye’nin en iyi 20 takımı arasına girdi
İçeriği Görüntüle

Haberde, muhalefet sıralarından yükselen itirazlar üzerine oturumda tansiyonun hızla arttığı, sözlü tartışmaların kısa sürede fiziki müdahaleye dönüştüğü aktarıldı.

Genel kurulda arbede

Çarşamba günü gerçekleşen Genel Kurul oturumunda iktidar ve muhalefet milletvekilleri arasında itişmeler yaşandığı, bazı vekillerin yumruk savurduğu belirtildi. Yaşanan arbede nedeniyle Meclis çalışmalarına kısa süreli ara verildiği bildirildi.

New York post: Türk parlamentosunda kavga

New York Post da gelişmeyi “Adalet Bakanı ataması nedeniyle Türk parlamentosunda kavga” başlığıyla okurlarına duyurdu. Haberde, kabine değişikliği kapsamında tartışmalı bir ismin Adalet Bakanlığı’na atanmasının ardından Meclis’te iktidar ve muhalefet milletvekilleri arasında kavga çıktığı ifade edildi.

Muhalefet milletvekillerinin, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından göreve getirilen Akın Gürlek’in Meclis’te yemin etmesini engellemeye çalıştığı, tansiyonun yükselmesiyle birlikte fiziki müdahalelerin yaşandığı aktarıldı.

Reuters ve Euronews de gündeme taşıdı

Reuters, Euronews ve The Times of India gibi uluslararası medya kuruluşları da TBMM’de yaşanan gerilimi gündemlerine taşıdı. Haberlerde, Meclis’te yaşanan tartışmaların kısa sürede arbedeye dönüştüğü ve oturuma ara verildiği bilgisine yer verildi.

TBMM’de yaşanan gelişmelerin hem iç politikada hem de uluslararası kamuoyunda yankı uyandırdığı belirtilirken, tartışmaların siyasi gündemdeki yerini koruduğu ifade ediliyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ