MANİSA Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Kanal 35 Televizyonunda Özgür Hancıoğlu’nun hazırlayıp sunduğu ‘Gündem Özel Siyaset’ programının konuğu oldu. Kendisine yöneltilen sorulara içtenlikle cevap veren Başkan Ergün, büyükşehrin kurulma sürecinden, bugüne kadar Manisa’ya kazandırdığı ve bundan sonraki süreçte hayata geçirmeyi planladığı projeler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Kanal 35 Televizyonunda Özgür Hancıoğlu’nun hazırlayıp sunduğu ‘Gündem Özel Siyaset’ programının konuğu olan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, önemli açıklamalar yaptı. Geride kalan beş yıllık süreçte ve Büyükşehir olan Manisa’da yeni dönemde yapılacak olan projelerden bahseden Başkan Ergün, ilk olarak bütçe ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. İlk olarak 2009 yılında göreve geldiklerinde gelir arttırıcı çalışmalar içerisine girdiklerini ifade eden Başkan Ergün, “Manisa Merkez’de mahalle mahalle gezen ekiplerimiz öncelikle vergi noktasında çalışmalar yaptı. Bu rakamı kısa sürede 4 Milyon TL’den, 16 Milyona taşıdık. Şu anda bunun faydasını merkezde kurulan Şehzadeler ve Yunus Emre Belediyeleri görüyor. Sonuçta bu vergileri onlar tahsil ediyorlar. Öncelikle mali disiplini sağladık. Her zaman aynı konuyu tekrarlamak istemiyorum ama 65 Milyondan aldığımız belediye bütçesini, 2013 yılında 196 Milyona taşıdık. Manisa artık Büyükşehir oldu. Bu bütçelerin daha da üstüne çıkıldı. Yine personel sayımız bin 900’den bugün itibariyle MASKİ ile birlikte 5 bin 500’e ulaştı. Bu süreçte gelir arttırıcı çalışmalara yine devam ediyoruz” dedi.

İlçelerin Durumu Vahim

Geçtiğimiz günlerde Başbakan Yardımcımız Bülent Arınç’ın bizleri ziyaretinde de gündeme getirdim. Şu anda ilçe belediyelerimiz maddi açıdan vahim durumdalar. Personel maaşlarını ancak ödeyebilecek durumları var. Bununla ilgili bakanlıkta gerekli çalışmalar yapılıyor. Yine eski adıyla köy, şimdi 870 mahallemiz var il genelinde. Bu mahallelerimizin içerisinde durumları çok kötü olanlar var. Alt yapı, kanalizasyon eksiklikleri var. İnsanlarımız çamur içerisinde yaşıyorlar. Bunların biran önce yatırımlarının hızlandırılması gerekiyor. Tabi biraz aceleyle önümüze geldi Büyükşehir yasası. Ancak şunu da söylemeliyim. Büyükşehrin bütçe imkânlarıyla çok daha büyük hizmetlere, kısıtlı bütçeye sahip belediyelerin yapamadığı yatırımlara imza atma gibi bir artınız var.” diye konuştu.

Makamda Değil Sahada Olmayı Seviyorum

Geçtiğimiz dönemde Manisa Merkezde 57 mahalleyi tek tek gezdiğini ve şimdi aynı şekilde ilçeleri gezdiğini ifade eden Başkan Ergün, “Ben makamda oturmayı değil, sahada olmayı seviyorum. Eksiklikleri yerinde tespit ediyorum. Hangi ilçede öncelik neyse ona ağırlık veriyoruz. 2015 yılında yapacağımız projelere odaklandık. İlçelerin eksikliğini giderecek sorunların üzerine gidiyoruz. Tabi her yere aynı anda ulaşabilmek kolay değil. Bunun için 4-5 tane Cengiz Ergün olmak lazım. İcraat yapabilmek için çabuk olmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

Çöp Sorunu 40 Yıldır Çözülememiş

Manisa’nın kanayan yarası haline gelen ve 40 yıldır çözülemeyen çöp sorunundan da bahseden Başkan Ergün, “Tabi eski dönemlerde başkanlarımız bütçe itibariyle para olmadığı için bu yatırımların üzerine gidememişler. Biliyorsunuz bir Develi olayı var Manisa’da halen davaları devam ediyor. Sonuçta biz bunu geride bıraktık. Yeni bir alan tespit ettik. Bunun için ihale aşamasına geldik. Kredi izinleri çıktı. İhale aşamasına geldik. Manisa’nın katı atık arıtma sorununu çözeceğiz. Bunun yanında atık su arıtma tesisi ile ilgili çalışmalarımız var. Şimdi bu tesislerden çıkan gaz ile enerji üretimi sağlanması ile ilgili teklifler var. Belki bu sisteme de geçebiliriz. Atık su arıtma tesisi Manisa’nın önemli sorunları içerisinde yer alıyor. Turgutlu, Alaşehir ve Gördes gibi ilçelerimizin arıtma tesisi projeleri hazır. 2015 yılının ilk altı ayında ihaleler yapıldığı takdirde, Manisa genelinde arıtma tesislerinin yüzde 90’ı tamamlanmış olur” dedi.

Manisa’nın İsminin Değişmesi Zor

Son günlerde Manisa’nın isminin Saruhan olarak değiştirilmesi konusunun gündeme getirildiğini ifade eden Başkan Ergün, “Bana göre gündem değiştirilmek isteniyor. Ben bunun kolay olacağını sanmıyorum. Biz Kenan Evren Sanayi Sitesi’nin adının değiştirilmesi noktasında sıkıntılar yaşadık. Şehrin isminin değişmesi çok zor. Tabi halka sorulur anketler yapılır. Ancak ben şu anda bunların konuşulmasını boş görüyorum” diye konuştu.   

Manisa’da Sosyal Alan Eksikliğini Kapattık

İYİ Parti’nin uyuşturucu ticaretinin siyasi bağlantıları araştırılsın önergesi Meclis’te reddedildi İYİ Parti’nin uyuşturucu ticaretinin siyasi bağlantıları araştırılsın önergesi Meclis’te reddedildi

Daha önceki dönemlerde Manisa’da görev yapan üst düzey yöneticilerin İzmir’de konakladığına dikkat çeken Başkan Ergün, “Manisa’da sosyal alan eksikliğini kapatarak, bu durumu tersine çevirdik. Aynı şekilde öğrencilerde artık Manisa’da kalmaya başladı. Mesir Macunu Festivali’nde 170 bin dönümlük arazi üzerine kurulu Kent Park’ı halkımızın hizmetine açarak yine güzel bir sosyal alanı kentimize kazandıracağız. Türkiye’nin en büyük gösteri havuzu içerisinde barındıran, içerisinde suların aktığı, kafelerin, çocuk oyun alanlarının bulunduğu dev bir sosyal alan olacak. Aynı şekilde Spor Salonu ve Kapalı Yüzme Havuzu ile birlikte, Ulucami’de kamulaştırmaların ardından bölgeye kazandırdığımız Ulutepe Peyzaj ve Seyir Teraslarını açmayı planlıyoruz” dedi.

Altı İlçeye Köprülü Kavşak Geliyor

Manisa’da Turgutlu, Salihli, Alaşehir, Ahmetli, Saruhanlı ve son meclis toplantısında Sarıgöl’ünde dahil edilmesiyle altı ilçeye köprülü kavşak projelerinin olduğunu hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Ergün, “İlk olarak beş ilçemizle ilgili Karayollarıyla protokol imzalandı. Bunların biran önce ihalelerini yaparak, inşaatlarına başlamak istiyoruz. Zamana karşı yarışıyoruz diyebilirim. Ayrıca Salihli’de dur geç diye bilinen iki köprü vardı. Köylerle ve ilçelerle bağlantıları sağlayan köprülerdi bunlar. Bu köprülerden birini 33 günde bitirdik ve hizmete açtık. Diğerini de tamamlıyoruz” dedi.

İmar Manisa’nın Olmazsa Olmazı

Manisa’nın imar sorununa da değinen Başkan Ergün, “Geçtiğimiz dönemde hiçbir başkan imar sorununa el atmazken, biz 26 yıldır yapılamayan imar sorununa el attık. Risk alarak iki buçuk yıllık çalışma sonucunda imar planlarını meclise getirdik. Ancak siyasi olarak bu planlar, bizden koparılan iki meclis üyesiyle birlikte reddedildi. Ancak şu anda halkımız doğruyu gördü. Şimdi mahallelerimizin hepsi imar istiyor. Manisa’da konut yapılacak arsa yok. Kiralar, ev fiyatları aldı başını gitti. Şimdi Büyükşehir Belediyesi olarak yeniden bu konuda el attık. Ocak ayı içerisinde meclise getireceğiz. Turgut Özal Mahallesi’nde , Hafsa Sultan ve Yeni Mahalle’de tespit edilen adalarda vatandaşımızı da memnun edecek şekilde konutlar yapacağız. Hafsa Sultan’da 600, Turgut Özal Mahallesi’nde de 800 daire projemiz var. 30 yıllık bir müteahhit olarak bu daireleri nasıl yapacağımızı herkes görecek. Manisa’da bir dönüşüm başlatmak istiyoruz. Ulucami’de 13 Milyon TL vererek, 175 evin kamulaştırmasını yaparak bu kararlılığımızı gösterdik” şeklinde konuştu.

17 İlçeye Eşit Hizmet

Hizmetin siyasi olmaz anlayışını her zaman dile getirdiğini ifade eden Başkan Ergün, “Biz bu çizgimizi bozmadan, Manisa merkezde nasıl her mahalleye eşit hizmet götürdüysek, 17 ilçemize de eşit hizmeti götüreceğiz. İşte şu ilçe bizden değil, bu ilçeyi kazanamadık gibi bür düşüncemiz yok. Bütün ilçelerden şahsıma önemli oylar verildi. Ancak biz bunu düşünmüyoruz. Bize oy vermiş, vermemiş buna kesinlikle bakmıyorum. Biz bu makama seçilmişiz ve her yere eşit hizmet etme noktasında olacağız” dedi.

Editör: TE Bilisim