Minik öğrenciler Fahri Aktaş’a ziyaret etti Minik öğrenciler Fahri Aktaş’a ziyaret etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa İl Örgütü tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı. Sultan Camii önünde başlayan yürüyüş Cumhuriyet Meydanı’nda son bulurken, Milli Egemenlik Anıtı’na çelenk bırakıldı.

Manisa Chp'de 23 Nisan Coşkusu (20)

Yürüyüşe Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Mert Özkösemen ve Yunusemre Mehmet Özarslan katıldı.

Manisa Chp'de 23 Nisan Coşkusu (18)

Cumhuriyet Meydanı’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Milli Egemenlik Anıtı’na çelenk bırakılması ve konuşmalarla son buldu.

Manisa Chp'de 23 Nisan Coşkusu (4)

‘Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir’

104 yıl önce bugün halk karanlığa ve o karanlığa uşaklık edenlere karşı bağımsızlık mücadelesinin meşalesini yaktığını söyleyen CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper,

 “104 yıl önce bugün egemenlik bir kişinin iradesinden alıp, ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ denilerek halkın iradesine verildi. 104 yıl önce bugün halk kendi iradesi ile kendi kaderini tayin edebilme hakkına sahip oldu. 104 yıl önce bugün halk karanlığa ve o karanlığa uşaklık edenlere karşı bağımsızlık mücadelesinin meşalesini yaktı. 104 yıl önce bu halk bir liderin, bir kurtarıcının önderliğinde kurtuluşunun, bağımsızlığının kararlarını kendi iradesi ile vermek için Ankara’da bir meclis çatısı altında bir araya geldi. İşte o lider, yol gösterici ‘Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir’ diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür.  Saygı ve minnetle anıyoruz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun” ifadelere yer verdi.

Manisa Chp'de 23 Nisan Coşkusu (13)

Manisa Chp'de 23 Nisan Coşkusu (6)

Manisa Chp'de 23 Nisan Coşkusu (10)

Manisa Chp'de 23 Nisan Coşkusu (8)

Manisa Chp'de 23 Nisan Coşkusu (15) 

Kaynak: HABER MERKEZİ