Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan ulaşımda dönüşüm projesi kapsamında Yunusemre ilçesi, Pelitalan, Çamlıca, Üçpınar, Maldan, Köseler, Durasallı ve Düzlen güzergahında kullanılacak olan 43 yeni araç için Yunusemre ilçesinin Ortaköy Mahallesi'nde tören düzenlendi.
Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan ulaşımda dönüşüm projesi kapsamında Yunusemre ilçesi, Pelitalan, Çamlıca, Üçpınar, Maldan, Köseler, Durasallı ve Düzlen güzergahında hizmet verecek olan toplu ulaşım araçlarının teslim töreni düzenlendi. Ortaköy Mahallesi'nde düzenlenen teslim töreniyle Yunusemre ilçesi güzergahında toplu ulaşımda kullanılan eski ve engellilere uygun olmayan araçlar yeni, modern ve engellilerin kullanımına uygun alçak taban Jest marka 43 adet araç ile yenilendi. Törende kooperatifler adına, 132 nolu Kooperatif Başkanı Mehmet Gürler söz aldı. Gürler, toplum ulaşım hizmetinin modernleşmesinin önemine değinerek, desteklerini esirgemeyen Manisa Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti. Gürler’in ardından söz alan Karsan firması Satış Müdürü Kaan Erkırtay, 43 adet aracın Yunusemre ilçesi için hayırlara vesile olmasını diledi.
 
"Manisa’da ulaşım modernleşiyor"
Karsan Satış Müdürü Kaan Erkırtay’ın ardından Manisa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mümtaz Kahya söz aldı. Kahya konuşmasına başlarken, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün selamlarını iletti. Kahya, “Yunusemre ilçesi için yenilenen toplu ulaşım otobüslerinin tanıtım töreninde sizlerle bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Sizlere Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün selamlarını iletiyorum. Bildiğiniz üzere Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün öncülüğünde ilimiz genelinde Manisa’nın tamamını kapsayan ulaşım ana planını yapmıştık. Bu çalışmamızı tamamladıktan sonra bölge bölge, ilçe ilçe, mahalle mahalle yeni ulaşım araçlarını peyderpey hizmete sokmaya başladık. Manisa Ulaşım Ana Planı, Toplu Taşıma Optimizasyon çalışmaları kapsamında Yunusemre ilçe merkezinden mahallelerine çalışan 80 güzergah belgeli aracın iki ayrı kooperatif bünyesinde 43 adet 6 metrelik Karsan Jest, engelli erişimine uygun alçak tabanlı araçlara dönüşümünü de tamamladık. Mevcut güzergahlarda; Manisa- Üçpınar, Manisa-Pelitalan, Manisa-Çamlıca, Yuntdağı Kooperatifi de, Manisa- Maldan, Manisa-Köseler, Manisa- Durasallı, ve Manisa-Düzlen olmak üzere toplamda 7 güzergah olarak düzenlendi. Manisa Büyükşehir Belediyemiz tarafından 78 adet Karsan Atak araç ve 35 adet Karsan Jest alınarak toplamda 17 ilçemizde 124 araç ile 105 hatta hizmet verilmeye başlandı. Yunusemre ilçemizde ise; Manisa- Küçüksümbüller, Manisa- Çınarlıkuyu, Cezaevi, Manisa- Uzunburun güzergahlarında toplamda 2 araç ile toplu taşıma hizmeti veriliyor. Gelişen şartlar ve artan nüfus oranları doğrultusunda doğacak ihtiyaçlara göre yeni planlamalar ve düzenlemeler de yapacağız. Bundan şüpheniz olmasın” diye konuştu.
Kahya, yürütülen Manisa Ulaşım Ana Planı raporları kapsamında ilin 17 ilçesinde ve bu ilçelere bağlı mahallelerde toplu taşıma hizmeti veren araçları günümüz teknolojisine uygun, ekonomik, konforlu, çevreye duyarlı, elektronik bilet sistemli, araç içi kameralı ve engelli ulaşımına uygun, alçak tabanlı araçlar ile değişimlerinin yapılmasına öncülük ettiklerini hatırlattı. Kahya, “Bu araçların bir düzen ve sıra içerisinde rotasyonlu olarak, bölgesel havuz sistemi içerisinde planlanan hat ve güzergâhlarda çalışması için optimize ve dönüşüm çalışmaları devam ediyor" dedi.
 
"175 araç 156 yeni nesil araç ile dönüştürüldü"
Kahya konuşmasına şöyle devam etti: “Manisa'mız ilçe merkezlerinde hizmet veren 175 aracı 156 yeni nesil araçlarla dönüşümünü yaptık. Şuan bu araçlarla toplu taşıma hizmeti veriliyor. İlçe merkezlerinden mahallelere hizmet veren 918 aracı 388 araçla dönüştüreceğiz. Bugüne kadar bu dönüşümün 223 tanesi tamamlanmış olup, 43 tane aracın da teslimi yapılmakta. Manisa'mız ile ilçeleri arasında hizmet veren 296 aracı da 134 araçla dönüşümlerini sağlayacağız. Bugüne kadar 59 tanesi tamamladık, 75 tane aracın da teslimi yapılıyor. Toplu taşıma hizmeti veren gerçek ve tüzel kişilere ait toplu taşıma araçlarının günümüz teknolojisine uygun, ekonomik, konforlu, çevreye duyarlı, elektronik bilet sistemli, araç içi kayıt yapan kamera donanımı bulunan ve engelli erişimine uygun, alçak tabanlı araçlar ile değişimi yapılarak trafikten 711 aracın eksilmiş olmasını sağlayacağız. Yani yaptığımız bu dönüşüm, hem vatandaşımıza, hem sürücü esnafımıza, hem de çevreye katma değer sağlıyor”
Geçiş sürecinde bazı ufak sıkıntıların olabileceğini kaydeden Kahya, “Yeni bir sistem, yeni bir ulaşım hattı Yunusemre ilçemizde hayata geçiyor. Elbette geçişler, yenilikler bazen sancılar yaşatabilir. Ancak şu çok iyi bilinmelidir ki, biz Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün beyin öncülüğünde yalnızca ve yalnızca vatandaşlarımızın rahatı ve mutlu olması için çalışıyoruz. Bu bundan önce böyle olmuştu, bundan sonra da böyle olacak. Yunusemre ilçemizde olsun, Yuntdağı bölgemizde olsun çalışmalar ortada. MASKİ Genel Müdürlüğümüzce yürütülen altyapı çalışmaları, Büyükşehir Belediyemiz tarafından yürütülen asfalt çalışmaları gibi birçok güzel çalışmamız ortada. Tüm bu yapılanlar, ileride yapılacak olanların birer teminatıdır. Bu duygularla yeni araçların Yunusemre ilçemize ve Yuntdağı bölgesinde yaşayan kardeşlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Dönüşümde emeği geçen Ulaşım Dairesi Başkanlığımıza, değerli kooperatif başkanları ve yönetimine ve şoför kardeşlerimize de ayrıca teşekkür ediyorum. 11 ayın sultanı mübarek Ramazan ayını yarın Allah nasip ederse karşılayacağız. Bu vesileyle Ramazan ayınızı tebrik ediyor; hepinizi Allah’a emanet ediyorum. Sağ olun, var olun” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Manisa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mümtaz Kahya, Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Mümin Deniz, Karsan firması satış müdürü Kaan Erkırtay tarafından araçların anahtar teslim töreni kesilen pastanın ardından yapıldı. Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mümtaz Kahya, araçları gezerek, bilgiler aldı.
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mümtaz Kahya, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Mümin Deniz, Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, Muhtarlıklar Dairesi Başkanı Ersoy Arslan, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Ergün Aksoy, şube müdürleri, 132 nolu Kooperatif Başkanı Mehmet Gürler, Karsan firması Satış Müdürü Kaan Erkırtay, Yunusemre Belediyesi MHP’li Meclis üyesi Hüseyin Köroğlu, kooperatif başkanları, araç sahipleri ve vatandaşlar katıldı.

Editör: TE Bilisim