Yunusemre Belediyesi Zabıta Müdürü Cengiz Şişmanlar, ölçü ve tartı aleti bulunduran mükelleflerin Belediye Grup Ölçüler ve Ayar Merkezi’ne müracaat etmesi gerektiğini söyledi.

Şişmanlar, mükelleflerin 28 Şubat tarihine kadar müracaat etmesi gerektiğini belirterek, “Aksi halde bu işlemleri yaptırmayan mükellefler 3516 sayılı Ölçüler Kanunun 14. maddesi gereğince cezalı duruma düşerler. Cezası 1521 TL’dir. Suçun tekrarında ise para cezaları iki kat olarak tahsil edilmektedir. Esnafımızın mağdur olmaması için belirtilen zaman dilimleri içerisinde Belediyemizin Grup Ölçüler ve Ayar Merkezine başvuru yapmasını önemle rica ederiz. Beyanname için ölçü aletinin getirilmesine gerek yoktur. Ölçü aletinin cinsi, kapasitesi, markası ve ölçü aleti sahibinin kimlik ve adres bilgileri istenmektedir.”diye konuştu.

Mükelleflerin, ölçü ve tartı aletleri beyanname ve periyodik muayeneleri için iki yılda bir 1 Ocak ve 28 Şubat tarihleri arasında gün alınması gerektiğini belirten Şişmanlar, “3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanununa göre her iki yılda bir periyodik muayeneleri sonucunda damgalanması istenilen ölçü ve tartı aletleri, Basküller, kantar, asma ve masa teraziler, ibreli teraziler, litreler, metreler, prinç ve döküm tartılar, tüm elektronik terazi ve basküller” dedi.

Editör: TE Bilisim