Yunusemre Belediyesi kardeş belediye temasları ve Yuntdağı’na yapılacak tarım ve hayvancılığa yönelik projelerin hayata geçirilmesi amacıyla Bursa’ya gezi düzenledi.

Kültür ve Sosyal İşler Komisyonu tarafından hazırlanan geziye Belediye Başkan Yardımcısı Ramis Şiyak, Kültür Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Necip Denktaş, meclis  üyeleri,  kent konseyi üyeleri ve muhtarlar katıldı.

Ramis Şiyak ve berberindekiler ilk olarak Bursa’nın Osmangazi Belediyesi ziyaret etti. Ziyarette Osmangazi Belediyesi’nin kardeş belediye olması kararlaştırıldı. Ardından Bursa Büyükşehir Belediyesi ziyaret edilerek, Yuntdağı’na yapılması planlanan tarım ve hayvancılığa yönelik projeler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

TARİHİ VE KÜLTÜREL MEKANLAR GEZİLDİ

Programın ikinci gününde Bursa’nın tarihi, kültürel ve turistlik yerlerine rehber eşliğinde gezi düzenlendi. Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Ramis Şiyak, çok faydalı bir gezi olduğunu belirterek, “Bursa gezimizde Osmangazi Belediyesi ile kardeş belediye olma kararı alındı. Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne ziyaret gerçekleştirilerek bilgi paylaşımı sağlandı. Bursa’nın tarihi ve kültürel yerleri gezildi. Çok faydalı bir gezi olduğunu düşünüyorum” dedi.

Yunusemre Muhtarlar Derneği Başkanı Bedriye Pehlivan ise Bursa gezisinden son derece memnun kaldıklarını belirterek, “Bursa tarihinin önemli eserlerini görme fırsatı bulduk. Bize bu fırsatı sundukları için Yunusemre Belediyesine çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim