Yunusemre Belediyesi ve Yunusemre Kaymakamlığı, ilçede bulunan muhtarlar ile birlikte istişare toplantısı gerçekleştirdi.

Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenen toplantıya Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Yunusemre Kaymakamı Yüksel Topal, Belediye Başkan Yardımcıları Ramis Şiyak, Kılıç Kaya ve Hakan Akgöl, Yunusemre Belediyesi Birim Müdürleri, Yunusemre ilçe daire müdürleri ve muhtarlar katıldı.

Toplantıda muhtarlar, Başkan Mehmet Çerçi ve Kaymakam Yüksel Topal’ın yanı sıra Yunusemre İlçesi Jandarma, Emniyet, Milli Eğitim, Müftülük ve Tarım  Müdürleri ile Yunusemre Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Ümit Atman ile sorunlarını paylaşarak istişarede bulundu.

“BALIK TUTMAYI ÖĞRETMELİYİZ “

Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, muhtarlarla sık sık bir araya geldiklerini vurgulayarak, “Bugün özellikle merkez mahalle muhtarı ile bir araya geldik. Sırayla tüm muhtarlarımızı ağırlayacağız. Belediye olarak muhtarlardan özellikle vatandaşlarımız ile ilgili olarak iş konusunda talep alıyoruz. İşsiz ya da dar gelirli vatandaşlarımıza sahip çıkmamız gerekiyor. Vatandaşlarımıza balık vermek yerine balık tutmayı da öğretmek gerekiyor. Bizler dar gelirli sayısını azaltmak ve geliri az olan vatandaşlarımızın iş kurmasına yardımcı olarak onların beceri kazanmalarına yardımcı olmak için gerek Kaymakamlığımız gerekse belediyemiz elini taşın altına koyuyor. Bu yardımları Kaymakamlı ile birlikte yapalım dedik. Muhtarlarımızı da toplayalım fikirlerini alarak daha sonra proje şeklinde sunalım istedik.” diye konuştu.

“SORUNLARA ÇÖZÜM BULMAYI AMAÇLIYORUZ”

Yunusemre Kaymakamı Yüksel Topal ise insanlara iyi hizmet verebilmek için var olduklarını belirterek, “Bundan sonra daha özverili çalışmada bulunacağız. Muhtar arkadaşlarımızdan vatandaşları bizlere getirerek sorunlarını aktarmalarını talep ediyoruz. Diğer kamu kuruluşları ile bütün talepleri dinleyerek sorunlara çözüm bulmayı ve sosyal destek anlamında neler yapabilirizi amaçlıyoruz. “ dedi.

Yaklaşık 3 saat süren toplantı sonunda muhtarlar Başkan Çerçi ve Kaymakam Topal’a teşekkür ettiler.

Editör: TE Bilisim