Başvuru Çağrı İlanı ile kırsal alandaki yatırımlara 60 milyon avroluk hibe desteği sağlayacaklarını açıklayarak yatırımcıların hibe desteklerinden yararlanmalarını istedi.


TKDK, IPARD II Programı 6. Başvuru Çağrı İlanı ile “Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme” tedbiri başlığı altında yerel ürün işletmeleri sektörü kapsamında zeytin salamura, zeytinyağı, kuru meyve sebze imalatı, turşu, konserve, bakliyat işleme tesisleri gibi katma değerli ürün işletmelerine, el sanatlarına, kırsal turizm sektörü kapsamında yeme içme tesisleri ile 25 oda kapasiteli konaklama tesislerine, bitkisel üretim sektörü kapsamında tıbbi aromatik bitki, süs bitkisi, fide fidan ve mantar-misel yetiştiriciliğine, arıcılık sektörü kapsamında kovan alımı ve bal işleme tesislerine, su ürünleri yetiştiriciliğine, makine parklarına ve güneş enerjisi gibi yenilenebilir enerji yatırımlarına yüzde 55 hibe desteği verecek.


TKDK Manisa İl Koordinatörü Uğur Uslu, IPARD II Programı 6. Başvuru Çağrısının toplam destek tutarının 60 milyon avro tutarında olduğunu vurgulayarak bu dönemin yatırımcılar tarafından iyi değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.


İl Koordinatörü Uslu, “Bugüne kadar Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafından finanse edilen TKDK hibeleri ile Manisa'nın gelişmesine ve kalkınmasına katkı sağlayan birçok verimli işletmenin kurulmasını sağladık. Bu çağrı döneminde de il koordinatörlüğü olarak kırsalın ihtiyaçlarına uygun olarak proje sayısının artırılmasını ve bu hibelerden daha fazla girişimcimizin faydalanmasını sağlamak için çalışmalarımıza devam etmekteyiz” dedi.


Çağrı takvimine dikkat edilmesinin altını çizen İl Koordinatörü Uslu, “Başvurular 8 Temmuz 2019 tarihinden itibaren TKDK Manisa İl Koordinatörlüğünde kabul edilmeye başlanacaktır. Online Proje Başvuru Sistemi 20 Ağustos 2019 tarihinde kapatılacak olup, 23 Ağustos 2019 başvuruların son teslim tarihidir" diye konuştu.


IPARD II Programı 6. Çağrı Döneminin Manisa'ya ve Türkiye'ye hayırlı olmasını dileyen Uslu, hibe desteği almak isteyen girişimcilerin 444 85 35'i arayarak bilgi alabileceklerini veya TKDK Manisa İl Koordinatörlüğünü ziyaret edebileceklerini belirtti.

Editör: TE Bilisim