Soma Kaymakamlığı, Soma Belediye Başkanlığı, Soma Sağlık Sosyal ve Eğitim Vakfı  (SOSEV) ve ilçedeki hayırseverler tarafından finansmanı karşılanan Soma Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü Huzurevi Ek Ünitesi imzalanan protokol ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne devredildi.

Manisa Valilik Makamında düzenlenen imza törenine Vali Erdoğan Bektaş, Soma Kaymakam Vekili Ali Sırmalı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan, SOSEV Başkanı Mustafa Bayraktar katıldı.

İmzalanan protokol ile Soma Huzurevine 12 oda, bir uygulama mutfağı, bir salon ve bir teras kazandırıldı.

İmza töreninde konuşan SOSEV Başkanı Bayraktar, “Soma’da rehabilitasyon merkezi ve huzurevi yapan bir vakıfız. Huzurevini 2010 yılında devrederken çatı katı boştu. Protokole ‘çatı katının değerlendirilmesi kurum ile yapılacak görüşmelere bağlıdır’ şeklinde bir madde koyduk. Çok kısa sürede huzur evi doldu. 60-70  kişi sıra beklemeye başladı. Biz de çatı katını değerlendirelim dedik. Ruhsat çıkartmak için Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Belediye ile konuştuk. Vakıf olarak inşaata başladık. Hiç çatıyı bozmadan altını dizayn ettik. 12 oda, bir uygulama mutfağı, bir yemek salonu yaptık, orta yeri de oturma salonu haline getirdik. Buraya Sayın Kaymakamımız, belediyemiz katkıda bulundu; biraz da biz verdik, burayı çok kısa bir zamanda bitirdik. Bugün de hem sizlere bilgi vermek hem de Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne devretmek için sizlere geldik” dedi.

Vali Erdoğan Bektaş ise yapılan güzel çalışmalara teşekkür ederek huzurevini yerinde görmek istediğini söyledi.

Konuşmalardan sonra devir protokolü imzalandı.   

Editör: TE Bilisim