Şehzadeler Belediyesi Kent Konseyi 2. Olağan Genel Kurulu Rum Mehmet Paşa Bedesteni Çok Amaçlı Salon’da gerçekleştirildi. Genel kurula katılan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, “Kent konseyini son derece önemsiyoruz. Konseyimizin şehrimiz adına ciddi katkılar sağlayacağına eminim” dedi.

Şehzadeler Belediyesi’nin kurulmasının ardından 7 Temmuz’da ilk genel kurulunu gerçekleştiren Şehzadeler Belediyesi Kent Konseyi 2. Olağan Genel Kurul’da bir araya geldi. Rum Mehmet Paşa Bedesteni Çok Amaçlı Salon’da düzenlenen kurula Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Songüler ve konsey üyeleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını gerçekleştiren Şehzadeler Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Nejat Arusan, “Tarihi bir binayı Manisalıların hizmetine sunan, her türlü maddi ve manevi yardımı esirgemeyen Şehzadeler Belediye Başkanımız Ömer Faruk Çelik’e teşekkür ediyorum. İlk genel kurulumuzu 7 Temmuz’da yaptık. Kent Konseyi olarak güzel bir logo tespit ettik. Bu logonun içini de “Bu kente kalbimizi verdik” diye bir cümle ilave ettik. Gerçekten bu kenti seviyoruz. Burada yaşayan insanları seviyoruz. Bu sevgi bizlere bir sorumluluğu işaret ediyor. Bu, şehrimize bedelsiz hizmet etme aşkıdır. Tek bir amacımız var o da gök kubbede hoş bir seda bırakmak” dedi. Arusan’ın konuşmasının ardından Kent Konseyi’nin tanıtımıyla ilgili bir sunum gerçekleştirildi.

“FİKİRLERİN ÇATIŞMASINDAN HAKİKAT GÜNEŞİ DOĞACAK”

Şehzadeler Belediyesi Kent Konseyi’ni son derece önemsediklerini ifade eden Başkan Çelik, “Şehzadeler Belediyesi yeni kurulmuş bir belediye. Kurulduğumuzda hiçbir şeyimiz yoktu ama biz şikayet etmeden çok çalıştık. Kuruluş çalışmalarımızı tamamladık ve hiç vakit kaybetmeden kent konseyimizi de oluşturduk. Şuan hizmet üreten, projeler geliştiren bir konsey haline geldi. Ben de bundan büyük bir mutluluk duyuyorum. Kent Konseyimizin şehrimiz adına ciddi katkılar sağlayacağına eminim. Tüm üyelerimize teşekkür ediyorum. Fikirlerin çatışmasından hakikat güneşi doğacak ve yarınlarımız adına ışık tutacak. Genel kurulumuzun hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.

“KENT KONSEYİ İLE ÇALIŞMAYA HAZIRIZ”

Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ise, “Şehzadeler Belediyemizi tebrik ediyorum. Bedestene ilk kez geliyorum ve çok beğendim. Ecdadımız çok güzel binalar yapmış ama ne yazık ki biz bunlara sahip çıkamıyoruz. Şehzadeler Belediyemiz bu binaya sahip çıkmış, çok da güzel bir yer olmuş, Beklediğimizin çok daha üstünde bir yer kentimize kazandırılmış” dedi. Kaymakam Çorumluoğlu, Şehzadeler Belediyesi Kent Konseyi ile birlikte her türlü projede çalışmaya hazır olduklarını söyledi. Konuşmaların ardından faaliyet raporu okundu, çalışma yönergesi onaylanarak, yürütme kuruluna yönerge hazırlama yetkisi verildi. Kurulması öngörülen meclisler onaylandı. Üyelerin çalışmak istediği meclis ve çalışma grupları seçilerek, faaliyet raporu onaylandı. Genel kurul dilek ve temennilerle son buldu.

Editör: TE Bilisim