Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde biri 8, diğeri 5 yaşındaki iki kardeş su kabağı ve kozalaklardan yaptıkları çalışmalarını evlerinin bahçesindeki ağaca asarak sergiledi. Çocuklarındaki yeteneği gören baba Ahmet Akar da hem malzeme desteği sağlayarak çocuklarına destek oldu hem de yaptıkları çalışmaları evin bahçesinde sergileyerek heveslerinin artmasını sağladı.


Sarıgöl Çanakçı İlkokulu ve Anaokulunda okuyan iki kardeş, evlerinde birlikte yaptıkları süsleme eserleri bahçelerindeki ağaca asarak adeta sergi açtı. Çanakçı İlkokulu 2. sınıfta okuyan 8 yaşındaki Emine Zümra Akar ile ana okulunda okuyan kardeşi 5 yaşındaki Yusuf Berat Akar, evlerinde su kabakları ve çam kozalaklarına birlikte farklı desenlere vererek boyadı. İki kardeş yaptıkları çalışmaları babaları Ahmet Akar'ın yardımıyla bahçelerindeki ağacın dallarına ve salıncağın direğine asarak adeta açık hava sergisi düzenledi. Ağaçtaki çalışmalar vatandaşların da ilgisini



"Yeteneklerine destek verdim"


Çocukların babası olan Ahmet Akar, çocuklarının derslerinden geri kalan zamanlarını el becerilerine yöneldiğini fark ettiğini ifade ederek, "Çocuklarımın evde derslerden arta kalan zamanlarda su kabaklarını boyamaya ve şekil vermeye çalıştığını görünce gerekli boya ve vernik malzemelerini aldım. Su kabaklarına desenler verip boyadılar. Çam kozalakrını da süslediler. Baktım ki el becerileri çok iyi evin bahçesindeki ağacın dallarına iplerle birlikte astık. Güzel bir görüntü ortaya çıktı. Çocuklar da yaptıklar çalışmalarla sevindiler ve bu durum onları daha da heveslendirdi. Daha farklı çalışmalar yapmak için projeler tasarlamaya başladılar. Eve gelen arkadaşları da çalışmalara katılmaya başladı. Gayretleri hepimizi mutlu ediyor." dedi.

Editör: TE Bilisim