Manisa’da yaşanan elektrik kesintileri işletme sahiplerini mağdur ediyor. Özellikle Muradiye Organize Sanayi Bölgesi ve Kenan Evren Sanayi Sitesi’nde son günler de sıkça yaşanan elektrik kesintileri işletme sahiplerinin hem üretim kaybına, hem de büyük maddi zarara uğramalarına sebep oluyor. Yaşanan bu gelişmeler karşısında her gün GEDAŞ’ın arıza servisine müracaat eden işletme sahipleri, arızanın kısa sürede giderilmemesinden de büyük dert yanıyorlar.

Bu konuda yaşanan sıkıntılara çözüm bulmak için Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Coşkun,SS Manisa Küçük Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı ve Manisa TSO Meclis Üyesi Ümit Türek,  Muradiye Orta Ölçekli Sanayi Kooperatifi Başkanı  ve aynı zamanda Manisa TSO Meclis Üyesi Mehmet Özkösemen GEDAŞ A.Ş. Manisa İl Müdürü Yakup Önder’i makamında ziyaret ettiler.

Sık sık yaşanan elektrik kesintilerinin Manisa TSO üyelerini büyük bir sıkıntıya soktuğunu ve bu kesintiler sonucunda odaya kayıtlı bir çok üyeden şikayet aldıklarını belirten Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Coşkun, ‘Bu tür enerji kesintileri özellikle üretim faaliyetlerinde olan oda üyelerimizi büyük sıkıntıya sokuyor. Yaşanan elektrik kesintileri sonucunda  işletme sahipleri firmalara vermiş oldukları taahhütleri yerine getirmekte sorun  yaşıyorlar. Bu yüzden büyük maddi kayba uğradıkları gibi, çalışmış oldukları firmalarla da hukuksal sorunlar yaşıyorlar. Bizlerde bu konuyu takip eden ve aynı zaman da odamızın meclis üyemiz de olan başkanlarımızla birlikte GEDAŞ Müdürümüzü ziyaret ederek, bu sıkıntıları hem iletmek, hem de bir an önce kesintilerin önlenmesi için gerekli tedbirlerin alınması talep ettik. Müdürümüzde taleplerimiz doğrultusunda bizlere sorunun en kısa sürede çözümlenmesi için çalışmalara başlandığını,  2015 yılı içerisinde GEDAŞ’ın 30 milyon TL’lik yatırım yaparak bu kesintilerin son bulacağını ifade etti. Bu arada müdürümüz Kenan Evren Sanayi Sitesi’nde elektrik panolarının içeriye alınması projesinden de  vazgeçildiğini söyledi. Bizler de, kendisine her iki konuya da gösterdiği hassasiyet için teşekkür ettik’ dedi.

Editör: TE Bilisim