2013 yılında kurulmasına rağmen, bugüne kadar yaptığı faaliyetlerle adını duyuran Manisa Malatyalılar Birlik ve Beraberlik Derneği bünyesinde Kadın Kollarının ardından Gençlik Kollarını da kurdu.  Gençlik Kolları Başkanlığına 24 yaşındaki Bilal Davşan atandı. Gençlik Kolları ilk toplantısını Pide Park’ta gerçekleştirdi. Toplantıya Malatyalılar Birlik ve Beraberlik Derneği Başkanı Hacı Ali Özsoy da katıldı.

Pasif duran değil, aktif olan bir dernek olmak için ilk günden itibaren çalışmaya başladıklarını kaydeden Dernek Başkanı Hacı Ali Özsoy, derneğin 2 yılı tamamlamamasına rağmen 184 üyeye ulaştıklarını belirtti. Başkan Özsoy, “Dernek bünyesinde çeşitli etkinliler düzenledik. Birlik ve beraberlik gecesi, piknik düzenledik. Vatandaşlara iftar verdik. Kadın Kollarımızı kurduk. Kadınlarımız 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde bir etkinlik gerçekleştirdi. Yaptığımız çalışmalarla hemşerilerimizin ve vatandaşlarımızın takdirlerini topluyoruz. 10 üye değil 100 üyeye bile sahip olsanız ama aktif değilseniz bunun hiçbir anlamı yoktur” dedi.

Gençlerin birlik ve beraberlik içinde kaynaşmalarını sağlamak, sivil toplum kuruluşlarında aktif rol almalarını sağlamak için Gençlik Kollarını da hayata geçirdiklerini ifade eden Başkan Özsoy, “Kurduğumuz Gençlik Kollarımızla birlikte geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz, bundan böyle derneğimizde aktif olarak göreve yapacaklardır. Kendilerine yeni görevlerinde başarılar diliyorum” diye konuştu.

Malatyalılar Birlik ve Beraberlik Derneği Gençlik Kolları Başkanlığına atanan Bilal Davşan, kendilerini bu göreve layık gören yöneticilere teşekkür etti. Bilal Davşan, “Babalarımızın, dedelerimizin birlik ve beraberliğini sürdürmek için bir araya geldik. Yarın, bir gün gerçekleştirilecek olan herhangi bir etkinlikte aktif olarak görev almalıyız. Hemşerilerimizle tanışıp kaynaşmalıyız. Hep birlikte çalışacağız. Manisa’da Malatya’nın kültürel değerlerini tanıtacağız” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim