Gördes, Demirci, Köprübaşı ve Selendi ilçeleri tarafından kurulan ‘Kuzey Manisa Birlik Platformu’ üyeleri Vali Erdoğan Bektaş’ı ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Vali Bektaş, kendisini ziyarete gelen Platform üyeleri Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol, Köprübaşı Belediye Başkanı Zafer Mergen, Demirci Belediye Başkan Vekili Hüseyin Akkurt, Demircililer Dayanışma Derneği Başkanı (DEDADER) Kasım Kabak, DEDADER Üyesi İsmail Aşıcı, Celal Bayar Üniversitesi Demirci Eğitim Fakültesi Dekan yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Yumuşak, Demirci Ticaret Odası Başkanı Mehmet Akkılıç, Demirci Şoförler Odası Başkanı İrfan Aksu, Demirci Ziraat Odası Başkanı Mehmet Karakaya, Köprübaşı Ziraat Odası Başkanı Mehmet Çelik, Köprübaşı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yusuf Özen ve Selendi Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Çimen’i Valilik Brifing Salonunda ağırladı.

Ziyarette, Kuzey Manisa Birlik Platformu üyeleri adına konuşan Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol, “Sizlerin de bildiği gibi 4 ilçemiz bir araya geldi bir platform oluşturulmasına karar verildi. İlk Demirci’den başladı, DEDADER bunun öncülüğünü yaptı. İlk toplantımızı geçen ay Demirci’de yaptık. Bu ay içerisinde ikinci toplantımızı Köprübaşı’nda yaptık. 3. toplantımıza Gördes’te devam edeceğiz. Bu 4 ilçemizin ortak problemleri var ve bu problemler çerçevesinde güç birliği yapmak istiyoruz. Bu ilçelerin problemlerinin çözülmesini arzu ediyoruz. Bugüne kadar ZAFER Kalkınma Ajansı’ndan, tarım desteklemelerinden bu ilçelerimiz belki hak ettiği ölçüde destekleme alamadı. En azından Uşak, Afyonkarahisar, Kütahya’nın yararlanmış olduğu desteklemelerden bu ilçelerin de yararlanmasını arzu ediyoruz. Bunun için böyle bir platform oluşturduk. Sizleri de bilgilendirme amacıyla ziyarete geldik. Bizleri kabul ettiğiniz için teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Vali Erdoğan Bektaş da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Manisa’yı yeni öğrenmeye çalışıyoruz. Ziyaret ettiğim ilçeler oldu. Bu 4 ilçenin kaderi birbirlerine benziyor. Biraz öne çıkanlar, arkada kalanlar var. Köprübaşı’nın biraz daha potansiyeli yüksek, ama ortak özellik taşıyorsunuz. Platform kimin aklından çıktıysa, mutlu oldum, ona teşekkür ediyorum, onu kutluyoruz. Böyle beraberlikler olumlu sonuçlar alabiliyor. Mesela Türkiye’de daha büyük ölçekte GAP Bölgesi faaliyetleri var, sonra DAP oldu, Doğu Anadolu projesi oldu, bu bölgedeki faaliyetleri görüyoruz, sonra KOP oldu, Konya Ovası Projesi oldu. Bu projeler ülke genelindeki projeler. Böyle ova bazında, havza bazında, bölge bazında birlikler çalışmalar yaparsa elbette fayda getirir. Ben hepinize ziyaretinizden dolayı teşekkür ediyorum. Sizlere başarılı çalışmalar diliyoruz. Yolunuz açık olsun” dedi.

Editör: TE Bilisim