Yunusemre Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin kırsal bölgelerdeki öğrencilere yönelik başlattığı “Kitabımı Köydeki Kardeşimde Okusun” kampanyası büyük destek görüyor. Devam eden kampanya kapsamında 1 haftada yaklaşık 2 bin kitap toplandı. Kampanyanın 30 Mart’a kadar devam edeceği belirtildi.

8 Eylül İlkokulu 3. sınıf öğrencileri ise kampanyaya destek vererek toplamda 400 kitap bağışladı. Öğretmenleri eşliğinde Yunusemre Belediyesi’ne gelen öğrenciler kendilerine ait olan kitapları Beyaz Masa sorumlularına teslim etti. Öğrenciler Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi’yi de ziyaret etti. Başkan Çerçi çocuklar ile yakından ilgilenerek yapmış oldukları duyarlılıktan dolayı teşekkür etti. Toplanan kitaplar 31 Mart-6 Nisan Kütüphane Haftası’nda okullara dağıtılacak.

En sevdiklerin kitapları köydeki okullardaki öğrencilerin okuması için Yunusemre Belediyesi’ne teslim eden öğrenciler kendilerinin  köydeki öğrencilerden daha şanslı olduklarını,  köydeki öğrencilerinde kitap okumaları için yardımda bulunduklarını dile getirdiler. 

8 Eylül İlkokulu olarak kampanyaya  destek verdiklerini vurgulayan öğretmen Mahmut Aydın, “Öğrencilerimiz ile birlikte ‘Kitabımı Köydeki Kardeşimde Okusun’ kampanyasına 400 kitap vererek katkıda bulunduk. Köydeki bütün kardeşlerimizin hayırlı bir şekilde faydalanmasını ümit ediyoruz. İnşallah bundan sonraki çalışmalarda da gerekli desteği vereceğiz” dedi.

1 HAFTADA 2 BİN KİTAP

Kampanyanın öğrencilerin desteğiyle amacına ulaşacağını ifade eden Yunusemre Kent Konseyi Genel Sekreteri Mustafa Bilir, “2 ay içerinde toplanan kitapların araçlara sığmayacak kadar çok olacağına inanıyoruz. Öğretmenimize ve öğrencilerimize de çok teşekkür ediyorum. Kampanyamıza destek artarak devam ediyor” şeklinde konuştu.

‘Köydeki Kitabımı Kardeşimde Okusun’ adı altında bir kampanya başlatıklarını belirten Beyaz Masa Sorumlusu Özlem Çatıkkaş, “Evimizde raflarda duran kitapları toplamayı amaçlıyoruz. Yunusemre Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin başlattığı bir projedir. Bu projeyi birlikte yürütüyoruz. 1 hafta içerisinde yaklaşık 2 bin kitap teslim aldık. Herkese duyarlılığından dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim